Ποιος ο ρόλος των ζεβρών δήθεν «αντιρατσιστών», ή η ανίερη παρέα με «πρώην γραμματείς Ο.Ε.Ε.» (;) σε υστερική, συντονισμένη ανθελληνική εκστρατεία

Ενημερωθήκαμε από μέλος του συλλογικού Ποντιακού χώρου στην Ελλάδα, ότι η εκστρατεία σπίλωσης με στόχο τους άξιους λόγου και έργου συμπατριώτες μας, έχει συνέχεια από ανίερη παρέα, στην οποία (τι σύμπτωση…) ξεφυτρώνει και πάλι ο γνώριμος Αγτζίδης Βλ. – την φορά αυτή και με συμμετοχή κάποιου ατόμου από την Γερμανία.

Έτσι, ενημερωθήκαμε από φίλους πως κάποιος Σιδηρόπουλος Τάσσος, άγνωστος στην ευρύτερη Ποντιακή Κοινότητά μας, εκ Γερμανίας ορμώμενος, που δηλώνει ως μόνη ιδιότητά του αυτή του πρώην γραμματέα (;) της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ευρώπης, με ανάρτησή του σε προσωπική του σελίδα στο Face-book αναπαράγει με πρόθεση αυτήν την προβοκατόρικη και συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του Συλλόγου μας και του επίτιμου Προέδρου Χρ. Σοφιανίδη, μεθοδολογία που παραπέμπει ευθέως στον αποπεμφθέντα από την «Αργώ», ες αεί υβριστή και συκοφάντη μας, τον ως άνω γνωστό στον Ποντιακό χώρο Αγτζίδη. Δεν θα τοποθετηθούμε, αλλά από το ύφος της γραφής είναι προφανές ποιος ετοίμασε τα γραφόμενα και για ποιόν σκοπό δρομολογήθηκαν να αναρτηθούν από τον αίφνης φερέλπιδα πατριώτη – «πρώην γραμματέα» εκ Γερμανίας.

Στο ετοιματζίδικο κείμενο με τον ποταπό τίτλο «ύβρεις των Αν.Ελλ. κατά του Ποντιακού Ελληνισμού», που αναρτήθηκε τόσο δόλια, υβριστικά, συκοφαντικά και ανεύθυνα στις 11-09-2015 στο face-book του προαναφερόμενου «πρώην γραμματέα», περιλαμβάνονται επιλεκτικά και αποσπασματικά κομμάτια ενός ιστορικού εγγράφου (δολίως  μόνον αποσπάσματα και όχι ολόκληρο το κείμενο) έντονης διαμαρτυρίας, που επιδόθηκε τον Απρίλιο 1999 από τον Πρόεδρο, νυν επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου, Χρ. Σοφιανίδη στον τότε υπουργό εξωτερικών Παπανδρέου Γ. για τα ατέλειωτα πάθη των χιλιάδων οικογενειών μας (νέο)προσφύγων από την πρώην ΕΣΣΔ. Το ιστορικό αυτό έγγραφο είχε κοινοποιηθεί και σε όλους τους γνωστούς τότε συλλόγους Ποντίων στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι η επιλεκτική και αποσπασματική αναφορά σημείων του εγγράφου, συνοδεία υβριστικών και αήθων σχολίων με στόχο τον νυν επίτιμο Πρόεδρο Χρ. Σοφιανίδη, γίνεται με σκοπό την αλλοίωση του αληθινού νοήματός του, με σκοπό την λάσπη, την ύβρη, την κακόβουλη συκοφαντία και δυσφήμηση και βεβαίως την παραπληροφόρηση.

Η πιο πάνω ενέργεια της ανίερης παρέας πρώην Πασόκων και πρώην (;) οπαδών του ζεβρού αναρχο-αντιεξουσιαστικού χώρου υποκρύπτει βαθιά μοχθηρία και δόλο, που σε καμία περίπτωση δεν απηχούν και δεν έχουν κανένα έρεισμα στην ευρύτερη φυσική Κοινωνία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.

Η χαρακτηριστική… για τους εμπνευστές και τους πρωταγωνιστές της, άθλια αυτή ενέργεια δρομολογήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο του πολιτικού κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένου του ψηφοδελτίου Επικρατείας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Φέτος, ο Πρόεδρός του κινήματος και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» τίμησαν μία δική μας προσωπικότητα, ανακηρύσσοντας για τις Εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου τον επίτιμο Πρόεδρο του ιστορικού μας φορέα Χρ. Σοφιανίδη τιμητικά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και σε υψηλή 3η θέση. Στην επιλογή αυτή ανταποκρίθηκαν χιλιάδες συμπατριώτες μας απ’όλη την Ελλάδα, οι δε «Ανεξάρτητοι Έλληνες» μπήκαν στην Βουλή σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις των καθεστωτικών δημοσκοπήσεων.

Έτσι, αμέσως, με την ανακοίνωση της τιμητικής αυτής υποψηφιότητας για τους απανταχού Ποντίους, ξαναεμφανίστηκε όπως και στο παρελθόν ο γνώριμος Αγτζίδης [όπως και μετά το αποκαλυπτικό έγγραφο-διαμαρτυρία του Χρ. Σοφιανίδη στον υπ. εξωτερικών Παπανδρέου Γ. το 1999, όπως και μετά την εκλογή Σοφιανίδη στον μεγάλο Δήμο της Καλλιθέας, όπως μετά και την για πρώτη φορά διοργάνωση και διεξαγωγή από τον ίδιο της διασυλλογικής και αυθημερόν Κεντρικής εκδήλωσης στις 19 Μαΐου 2009 στην Αθήνα για την Γενοκτονία (γιατί οι απάτριδες και οι χριστιανοκτόνοι δεν την θέλουν «αυθημερόν» επειδή θέλουν να εξαλειφθεί σιγά-σιγά η ΜΝΗΜΗ), όπως και μετά την κυκλοφορία της διασυλλογικής έκδοσης στις 19 Μαΐου 2013 για τον επικίνδυνο και στοχευμένο εποικισμό και εξισλαμισμό του ελλαδικού χώρου  κοκ.] την φορά αυτή εμφανίστηκε από κοινού με τον εντελώς άσχετο με εμάς “πρώην γραμματέα” εκ Γερμανίας για να συκοφαντήσουν και να παραπληροφορήσουν για τον Χρ. Σοφιανίδη και για τον Σύλλογό μας.

Φαίνεται, πως, τώρα, που στον ελλαδικό χώρο μαθεύτηκε η δράση του και περιορίστηκε σε απαξιωμένες παρέες πρώην Πασόκων-χορευτών (λ.χ. Ζουρνατζίδης, χωρίς σε καμμία περίπτωση να τους συνταυτίζουμε με τις ανεκτίμητες αξίες των παραδόσεών μας) και  σε ψευτο-προοδευτικές συντεχνίες τού οικείου του από το παρελθόν ζεβρού αντι-εξουσιαστικού χώρου, ψάχνει νέες ανίερες συμμαχίες στο εξωτερικό για συνέχιση της προβοκατόρικης δράσης του σε βάρος του Συλλόγου μας, από τον οποίο αποπέμφθηκε εδώ και 18 χρόνια. Σύμφωνα με την πιο πάνω ανάρτηση, φαίνεται βρήκε νέα, πρόθυμα θύματα: είτε άσχετους  με το όλο ζήτημα, είτε διαποτισμένους με ανθελληνικές (ενίοτε φιλοϊσλαμικές) ιδεοληψίες, που χαρακτηρίζουν τις επίδοξες μαριονέτες ή πληρωμένους προβοκάτορες εκ ζεβρών, αντεθνικών ομάδων που δρουν και στην Ελλάδα.

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ιστορικού φορέα μας είναι γνωστός, ανάμεσα στ’ άλλα, για το πολύτιμο και μοναδικό έργο του όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το διεξάγει με καθοριστικές συλλογικές και ατομικές ενέργειες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις από το 1986 έως και σήμερα. Αμφισβήτησε το χρεοκοπημένο ελλαδικό κατεστημένο πάνω από 25 χρόνια πριν, με τους αγώνες του για τα απαράδεκτα και προσβλητικά για τους ίδιους τους απανταχού Ποντίους προβλήματα των χιλιάδων οικογενειών (νέο)προσφύγων μας από την πρώην Σοβιετική Ένωση στον ελλαδικό χώρο, όπως και για την αναγνώριση και διεθνοποίηση της Γενοκτονίας. Για αυτούς τους αγώνες του, τον ακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι σε κινητοποιήσεις μας στο κέντρο της Αθήνας , κάθε φορά που χρειάστηκε, παρ΄όλο που αυτές έπρεπε να διεξαχθούν σε εργάσιμες ημέρες. Η σύγκρουση με το κατεστημένο δεν ήταν πάντα απρόσωπη. Το εξέφραζαν και το εκφράζουν με την άνεση των κρατικών γραφείων, κονδυλίων και υπουργικών καπέλων όλοι οι ρουσφετολογικά βολεμένοι, οι φερόμενοι ως ιθύνοντες για τα προβλήματα των (νέο)προσφύγων μας από την πρώην ΕΣΣΔ, όλοι αυτοί που τότε διαχειρίζονταν ανεξέλεγκτα δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές με την άμεση ή έμμεση ευθύνη διαφόρων  «οργανωμένων» Ελλαδιτών Ποντίων, όπως και αυτοί που είδαν «ευκαιρίες» για προσωπικές  δημόσιες σχέσεις και καριερίστικες αναρριχήσεις.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, που ξεκίνησαν περί το 1997(!), ο γνώριμος Αγτζίδης δεν μπορεί να τελειώσει με επιτυχία την δουλειά σε βάρος του Χρ. Σοφιανίδη και της «Αργώς». Τελευταία επιστράτευσε αδαπάνως και την προσφιλή του δικαστική τακτική, αλλά πήρε την πρώτη γεύση με την δίκαιη απόρριψη της αίτησής του από το δικαστήριο Αθηνών.

Προφανώς, είναι σκοπός της ζωής του οι επιθέσεις του εναντίον του φορέα μας (για ποιούς λόγους άραγε και με τέτοιο λυσσαλέο πάθος εδώ και δύο δεκαετίες;) γι’αυτό και επί σειρά ετών παραχαράσσει και συκοφαντεί ανεπιτυχώς τον Παμποντιακό Σύλλογο «η Αργώ» και τον επίτιμο Πρόεδρό μας Χρ. Σοφιανίδη, τον οποίο το 2014 ο κόσμος εξέλεξε για τέταρτη φορά Δημοτικό Σύμβουλο στον μεγάλο Δήμο της Καλλιθέας, όπου και κατέχει το αξίωμα του Αντιδημάρχου.

Ας επιστρέψουμε όμως στις «ανησυχίες» για τα ανθρώπινα δικαιώματα του «πρώην γραμματέα» Ομοσπονδίας Ελλήνων Ευρώπης Σιδηρόπουλο Τάσσο εκ Γερμανίας και στην εν λόγω ανάρτησή του στο face-book.

Ο «πρώην γραμματέας» θα έπρεπε να γνωρίζει… ότι τότε το Υπ. Εξωτερικών είχε την πλήρη αρμοδιότητα και ευθύνη για την υποδοχή των (νέο)προσφύγων συμπατριωτών μας, όπως και την ευθύνη διαχείρισης για τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που ελάμβανε στο όνομά τους από την ΕΟΚ και τον Εθνικό προϋπολογισμό. Την περίοδο εκείνη και ο γνώριμος Αγτζίδης από απλός υπάλληλος στη ΔΕΗ βρέθηκε ξαφνικά στο Υπ. Εξωτερικών (γνωρίζει ο «πρώην γραμματέας» πώς άραγε;) για να είναι ”ειδικός” σε θέματα Ποντιακού Ελληνισμού της πρ. ΕΣΣΔ (…), ενώ δεν είχε καμία σχέση με αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού.

Θα πρέπει ο κάθε Σιδηρόπουλος να κατανοεί, επίσης, ότι η αποσπασματική και επιλεκτική προβολή μερών ενός κειμένου, που συνοδεύεται με συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, χωρίς ο ανυποψίαστος αναγνώστης να έχει την δυνατότητα πλήρους εικόνας και νοήματος ολόκληρου του εγγράφου, σημαίνει συνειδητή αλλοίωση της αλήθειας, συνειδητή πρόθεση προσβολής προσωπικότητας, συκοφάντησης και παραπληροφόρησης.

Τον καλούμε λοιπόν να ανακαλέσει την απρόκλητα συκοφαντική και υβριστική  ανάρτησή του και να εξηγήσει επαρκώς και δημόσια αυτήν την άνανδρη, ηθικά φτηνή, απαράδεκτη και προβοκατόρικη για το Ποντιακό κίνημα ενέργειά του.

Στα Ποντιακά λέμε «το καλόν το σερ’» σε αντιπαραβολή με το «ζεβρόν το σερ’». Σαν ζεβρός είναι πολύ πιθανόν να μην κατανοεί την Ρωμαίικη σοφία – σε αυτό δεν θα είναι και ο πρώτος ζεβρός. Θα τον διευκολύνουμε, όμως, να κατανοήσει εάν βεβαίως μπορεί(;), την έκταση του ελληνικού (νέο)προσφυγικού ζητήματος: το έγγραφο διαμαρτυρίας του Προέδρου της «Αργώς» προς τον τότε υπ. εξωτερικών Παπανδρέου Γ., το οποίο ο εκ Γερμανίας «πρώην γραμματέας» σκοπίμως παραποίησε, είχε τίτλο «Οι δύο πόλεμοι, οι Έλληνες πρόσφυγες – και ποιος είναι ποιος;» και είναι αναρτημένο στο site του Συλλόγου ( http://www.argo-pga.org/page2.php?subid=71 ).

Δυστυχώς, ο συλλογικός χώρος των Ποντίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχοντας παρόμοια «στελέχη», κατ’ ουσία  δεν έχει να επιδείξει τίποτα καλλίτερο παρά μόνον το ισχνό έως ανύπαρκτο έργο σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να επιλύσει (Γενοκτονία, Ιστορικός Πόντος, νέο-προσφυγικό στην Ελλάδα, αλληλεγγύη στις εστίες μας σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, δολοφονίες δεκάδων συμπατριωτών μας από μισθοφόρους στην Ουκρανία, εκατοντάδες καταπατημένα σπίτια Ρωμαίϊκων οικογενειών στην Αμπχαζία και στην Γεωργία, πλήρη αφαίρεση γνωστικού υλικού περί Πόντου και Γενοκτονίας από τα ελλαδικά σχολικά βιβλία, ρατσιστικές περικοπές κοινωνικών συντάξεων και επιδομάτων επιλεκτικά και σε βάρος των ηλικιωμένων Ποντίων προσφύγων στην Ελλάδα κλπ., κλπ.).

Οι βαρύγδουποι τίτλοι με πρώην γραμματείς, ζεβρούς ιστορικούς, Παγκόσμια(;) συμβούλια είναι σύμπτωση ότι κρύβουν την ασχετοσύνη, την εθνική αδιαφορία (απάτριδες γαρ όντες) αλλά και τις συνειδητές ευθύνες όλων εκείνων που πίσω από βιτρίνες διεξαγωγής “φεστιβάλ χορού”, φιλολογικών ημερίδων και υποκριτικών αντιρατσιστικών κορωνών τυχαίνει πάντοτε να βρίσκονται υπερασπιστές τρίτων, κυρίως ισλαμιστών, προερχόμενων από χώρες όπου σήμερα δολοφονούνται ανηλεώς και βάρβαρα χιλιάδες Χριστιανοί συνάνθρωποί μας – όπως κάποτε οι παππούδες και γιαγιάδες μας από θύτες της ίδιας ισλαμιστικής ιδεολογίας; Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά; Γνωστός ελλαδίτης πολιτικός και υπουργός είπε κάποτε: «οι Πόντιοι χορεύουν καλά, αφήστε τους να χορεύουν» (…).

Προφανώς ο στόχος της ανίερης παρέας με την ποταπή ανάρτηση είναι να απαξιωθεί η προσωπικότητα και το έργο ενός άξιου υποψηφίου μας, στα μάτια σχετικών και άσχετων, Ποντίων και μη, δια θρασύδειλων συκοφαντιών και ύβρεων, ώστε την επόμενη φορά την «εκλογική εκπροσώπηση» των Ποντίων να αναλάβουν οι μηχανισμοί, όλοι εκείνοι με τους οποίους συγχρωτίζονται και τους εκφράζουν όσοι δηλώνουν ιστορικοί, πρώην γραμματείς, ελλαδίτες πόντιοι χορευτές με τούρκικα φέσια και σαρβάλια (…) και λοιποί.

Επειδή, όμως, τέτοιες προβοκάτσιες έχουν επιχειρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, με τους ίδιους λιγοστούς πρωταγωνιστές, οι φίλοι και αναγνώστες που δεν αδιαφορούν για την αλήθεια μπορούν να ενημερωθούν από τις απαντήσεις του Συλλόγου, που αφορούν τις συκοφαντικές και υβριστικές ως άνω επιθέσεις εναντίον του φορέα μας :

Περί συκοφαντών και παραχαρακτών…
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΟΚΙΝΟΣ ΚΑΠΝΑΣ” 

από την διασυλλογική ανακοίνωση για την Γενοκτονία, που διανεμήθηκε από το θεματικό περίπτερο της «Αργώς» στην πλατεία Συντάγματος την εβδομάδα της 19ης Μαΐου 2013:

http://www.argo-pga.org/page2.php?subid=86  ή  http://www.argo-pga.org/page2.php?subid=84

Αφορούν, επίσης, το ζήτημα της Γενοκτονίας (βλ. ενδεικτικά):

http://www.argo-pga.org/page2.php?subid=108

http://www.argo-pga.org/page2.php?subid=43

http://www.argo-pga.org/page1.php?cat=7

Επίσης, μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου για τα εν γένει ζητήματα.

Με επιφύλαξη για περαιτέρω ενέργειες ως συλλογικός φορέας και μέλη

Το ΔΣ


Σημείωση: το παρόν δεν ήταν δυνατό να εκδοθεί ενωρίτερα, λόγω σημαντικών υποχρεώσεων για την προετοιμασία και διεξαγωγή του 30-ου Ποντιακού Τριήμερου στις 25, 26, 27 Σεπτεμβρίου 2015, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ορισμένα στιγμιότυπα στον Χρόνο: