Επιστολή – Ψήφισμα της νεολαίας για τις δημόσιες, ανιστόρητες και αντεθνικές τοποθετήσεις “υπουργού παιδείας” της κυβέρνησης. Οι εξ αριστερών τουρκόφιλες, ρεπούσιες τοποθετήσεις ξεφυτρώνουν και πάλι. Ο Τσίπρας καλείται να απομονώσει άμεσα τους υβριστές χιλιάδων νεκρών. Τι περιμένει; Μήπως να το απαιτήσουν πρώτα τα “συμβούλια αλλοδαπών” στην Ελλάδα, όπως έκανε στην περίπτωση του Δημ. Καμμένου…;!

 

Σοφ./ΠΣ η ΑΡΓΩ/Ποντιακό Τριήμερο.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Επίδοση: Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα Αλέξη,
Γνωστοποίηση: Οργανώσεις Ποντιακού Ελληνισμού Ελλάδας-Εξωτερικού,
Πρόεδρο ”ΑΝ.ΕΛ.” κ. Καμμένο Παναγιώτη,
Έλληνες πολίτες

Ως νέοι Έλληνες Πόντιοι 4ης γενιάς, νιώθουμε το χρέος να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτησή μας για χειρισμό από την κυβέρνησή σας θεμάτων, που αφορούν τις αξίες μας, την ιστορία μας, αλλά κυρίως την Μνήμη των προγόνων μας, η οποία βεβηλώνεται, προσβάλλεται και διαστρεβλώνεται από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας, που εσείς διορίσατε.

Ο ως άνω υπουργός σας Φίλης Ν., με τοποθετήσεις του, όπως: “τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας”, ξεσηκώνει απόλυτα δικαιολογημένες θύελλες αντιδράσεων από τον κόσμο, από όλο τον Ελληνικό χώρο, αλλά κυρίως σύσσωμα από όλο τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Εκφράζουμε επίσης την έντονη διαμαρτυρία μας, για την αφαίρεση από την διδακτέα ύλη Ιστορίας της Γ’ Λυκείου, τμημάτων που αναφέρονται στον Ποντιακό Ελληνισμό και στη Γενοκτονία από τα τούρκικα καθεστώτα.

Ζούμε σε καιρούς που η άγνοια μπορεί να αποβεί καταστροφική, αλλά η σκοπιμότητα του ίδιου του υπουργού Παιδείας αποβαίνει και εθνικά επικίνδυνη, αφού ήδη τουρκικές οργανώσεις κάνουν χρήση των γραφόμενων και λεγόμενών του.

Η Ιστορία μας έχει διδάξει πως λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει, και όπως  είχε πει και ο Πλάτωνας “Ο λαός που ξεχνάει το παρελθόν του δεν έχει μέλλον”.
Εμείς σε αντίθεση με τον υπουργό σας και ξέρουμε την Ιστορία μας, και δεν την ξεχνάμε. Είναι καθήκον όλων και κυρίως της Πολιτείας να την προστατεύει και να την διαφυλάσσει.

Είναι υποχρέωση του Υπουργείου να μην επιτρέπει την παραχάραξη γεγονότων,  που αποτυπώθηκαν ανεξίτηλα στην Ιστορία του Λαού μας με χιλιάδες Ήρωες και Μάρτυρες, που θυσιάστηκαν για τα πιστεύω μας, την θρησκεία μας, την Ταυτότητά μας. Είναι δε χρέος του ίδιου του υπουργού Παιδείας να προωθεί παντού το Ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας και όχι να το υποσκάπτει και να το υπονομεύει.

Στις 24 Φεβρουαρίου 1994  η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο ιστορικό μας Πόντο – ημέρας που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Αμισό  (Σαμψούντα) το 1919 για την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου της Γενοκτονίας.

Οι δηλώσεις του υπουργού σας έρχονται σε αντίθεση με αυτά τα οποία η ίδια η Ελληνική Βουλή ψήφισε.
Εμείς οι νέοι, ως συνεχιστές και ως απόγονοι των προγόνων μας είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να αγωνιστούμε για τα πιστεύω μας, για τις αρχές και τις αξίες του Λαού μας.

Απαιτούμε την δημόσια ”συγνώμη” του Φιλη Ν. για τις ανιστόρητες και υβριστικές τοποθετήσεις του και την απομάκρυνσή του από την θέση του Υπουργού Παιδείας. Δεν αποδεχόμαστε στέλεχος της κυβέρνησης με τις τοποθετήσεις του να εξυπηρετεί τέτοιες σκοπιμότητες.

Εμείς θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το σημαντικό για εμάς αυτό ζήτημα, δεν θα ανεχτούμε δε παρόμοιες ενέργειες κανενός υπουργού καμίας κυβέρνησης.

Συνεπώς, αναμένουμε από εσάς κ. Πρωθυπουργέ, ως πολιτικό προϊστάμενο του κάθε Φίλη, για την άμεση αποξένωσή του από την κυβέρνηση.

Νεολαία Παμποντιακού Συλλόγου “η Αργώ”
Με ομόφωνη απόφαση τακτικής συνεδρίασης