ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Επιλεκτική η διάκριση, συλλήβδην έναντι οικογενειών Ελλήνων Πόντου που «παλιννόστησαν» από την πρώην Σοβ. Ένωση, μόνιμων κατοίκων Ελλάδας, με στερήσεις συντάξεων ακόμα και εκ της εργασιακής τους προϋπηρεσία.

Ο αντιπροσωπευτικός μας φορέας απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Εργασίας (ήτοι, στην κυβέρνηση), με το οποίο τέθηκε και πάλι το ζήτημα της αδικαιολόγητης και απροκάλυπτης διάκρισης στο Ασφαλιστικό (και Κοινωνική πολιτική) σε βάρος του συνόλου των ομογενών μας – πολιτών και μόνιμων κατοίκων Ελλάδας.

Ζητείται να καταργηθεί άμεσα η απαράδεκτη διάκριση στις απονομές συντάξεων σε Έλληνες του Πόντου ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που νομοθετήθηκε από τις απελθούσες πολιτικές διοικήσεις και διαιωνίζει η παρούσα κυβερνητική διοίκηση !

Οι παντελώς αδικαιολόγητες και ρατσιστικές διατάξεις στη σχετική νομοθεσία συγκροτούν επιλεκτική επίθεση, με σαφή αντεθνικά χαρακτηριστικά, με στόχο όλους τους Έλληνες ομογενείς που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Η κυβερνητική επιλογή (και υποκρισία) για τη συλλήβδην ρατσιστική επίθεση εναντίων των πιο πάνω Ελλήνων πολιτών και των οικογενειών τους, στην πράξη επιβάλλεται με επιστράτευση του συγκροτημένου κρατικού μηχανισμού !!

Την κατάργηση των ρατσιστικών, με σαφή αντεθνικά χαρακτηριστικά διατάξεων, και επαναφορά της ισονομίας θέτει εκ νέου ο φορέας μας με επιστολή του Επίτιμου Προέδρου του συλλογικού-αντιπροσωπευτικού ΠΣ “η Αργώ” προς την κυβέρνηση (δια του υπουργού εργασίας στον οποίο απευθύνεται). Στην πιο κάτω εικόνα ορισμένες εκ των επισημάνσεων στην επιστολή.