Ο Παμποντιακός Σύλλογος “η ΑΡΓΩ” έλαβε και εφέτος μέρος στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλλιθέας στις 25 Μαρτίου στο Ηρώο της πλατείας Κύπρου.

 

Εορταστικές Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821
Πρόγραμμα
Συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώου.
Επιμνημόσυνη δέηση.
Ανάκρουση ψαλμού «Αιωνία η Μνήμη».
Ομιλία Δημάρχου για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
Κατάθεση στεφάνων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον Επίτιμο Πρόεδρο Χρ. Σοφιανίδη που κατέθεσε εκ μέρους του Συλλόγου στεφάνι στο Ηρώο, συνοδεία νέων με παραδοσιακές στολές του Πόντου. Από τον Σύλλογο παρέστησαν, επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο και άλλα μέλη του φορέα.
Η φετινή εκδήλωση, όπως και άλλες ανάλογες, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα επευφημίας του κόσμου, που παρακολούθησε και την παρέλαση των σχολείων της πόλης μας.
Με αφορμή, που τελευταία, στα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης εμφανίζονται ορισμένα άτομα, φερτά και παρείσακτα σε Εθνικές εκδηλώσεις, με προφανή σκοπό στη βάση των αντεθνικών ιδεοληψιών και εμμονών τους να τις αμαυρώσουν, να υπονομεύσουν και να σπιλώσουν εκπροσώπους της ελληνικής κοινωνίας, ο Επίτιμος Πρόεδρος (που τα τελευταία 20 χρόνια επί σειρά θητειών είναι αιρετός των δημοτών στη Δημοτική Αρχή της Καλλιθέας) παρέθεσε την πιο κάτω επιστολή που εκφράζει πλήρως τον Σύλλογο. Ο καθείς μπορεί να συμπεράνει την σκοπιμότητα της παρουσίας τέτοιων ατόμων και ομάδων σε εκδηλώσεις Εθνικού χαρακτήρα. Αφού δεν πιστεύουν στις εκδηλώσεις αυτές ποιος ο λόγος να σπεύδουν σε αυτές, να οχλαγωγούν και να προκαλούν με την απρόσκλητα προβληματική τους αντεθνική συμπεριφορά (…).

Περί προσχεδιασμένης παρουσίας φερέφωνων μαριονεττών σε εκδήλωση για την 25 Μαρτίου

Στις γύρω συνορεύουσες χώρες συσπειρώνονται σοβινιστικοί κύκλοι (δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εθνικιστικοί διότι δεν συγκροτούν έθνη με την έννοια του όρου : Τουρκία – πάνω από 47 εθνότητες, Σκόπια – σλάβοι, αλβανοί κλπ.), ενώ στην Ελλάδα που διαθέτει πραγματικά μία εθνική οντότητα ως λαός, αντιθέτως τις τελευταίες δύο δεκαετίες κορυφώθηκε η επιδοτούμενη, πληρωμένη δράση μιάς πέμπτης φάλαγγας με μανδύα ζεβροειδών (κατά κανόνα) πολιτικών και κομματικών μορφωμάτων, που στην ουσία υπηρετούν πλήρως φιλοτουρκικές και φιλοϊσλαμιστικές ρητορικές και σκοπιμότητες εντός και εκτός Ελλάδας.
Τα αποτελέσματα βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός και όπως φαίνεται από την κατάσταση στην οποία περιήλθε κοινωνικά, οικονομικά, εργασιακά, δημογραφικά, ψυχολογικά κοκ. θα τα υποστεί για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Διακρίνει κανείς, πως, η υπονομευτική για την εθνική-κοινωνική συνοχή αυτή δράση – τόσο ευρύτερα σε κρατικό όσο και ειδικότερα σε τοπικό επίπεδο – καλλιεργείται, υποδαυλίζεται και συντηρείται με συμμορίτικες επιθέσεις από συγκεκριμένους κουκουλοφόρους ημεδαπής και φερτής αλλοδαπής-αλλογενούς προέλευσης, με στόχο ιδιωτικές επιχειρήσεις, κρατικές δομές, επώνυμα και ανώνυμα πρόσωπα της κοινωνίας ατιμωρητί με την ειδική φροντίδα της σημερινής, ιδιαζόντως δικτατορικής, ζεβρής κυβέρνησης (ουσιαστικά διαφαίνεται μία οργανωμένη δολιοφθορά (σαμποτάζ) στην Ελλάδα ως χώρας και κοινωνίας). Είναι γνωστό στις πάσης ότι η κυβέρνηση αυτή εξαπάτησε των ελληνικό λαό, που δυστυχώς απέβλεπε σε εύκολες λύσεις (όπως και το 2010). Στεγάζει και θρέφει τους παροξυσμούς, μικροκομματικές εμμονές και αρνητικά αποθεμένα μίας μικρής ελλαδικής μειοψηφίας που ασπάζεται αντεθνικούς σκοπούς. Στη συνέχεια των προηγηθέντων τριών κυβερνήσεων προσελκύει, εξυπηρετεί και χρηματοδοτεί ολόκληρο πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων λαθρο-εποίκων από ισλαμιστικές κυρίως χώρες στην Ελλάδα (με την διαφορά ότι το πράττει στα πλαίσια των στόχων της και κατά προτεραιότητα). Παράλληλα δε, προσκείμενοι μηχανισμοί κάθε επιπέδου επιδίδονται σε επιδοτούμενη προπαγάνδα γκεμπελικού τύπου με στόχο την λοιδορία των όσων αντιλαμβάνονται και επισημαίνουν δημόσια τον κίνδυνο της υπονομευτικής αυτής δράσης στην Ελλάδα.
Με τον γκεμπελισμό και την αντεθνική δράση τους αποβλέπουν στην τεχνητή όξυνση και την καλλιέργεια διχασμού στην ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα, στοχεύουν στην ενοποίηση και χειραγώγηση σε τοπικό επίπεδο και ευρύτερα στην χώρα του πλήθους των λαθρο-εποίκων, κάτω από μία ψευδοπροοδευτική υπόθαλψη και ”ταξική” υπόσχεση για δήθεν ίδια δικαιώματα με τους (βαριά φορολογούμενους) έλληνες πολίτες σε βάρος των οποίων συντηρούνται. Αποβλέπουν ταυτόχρονα στην ενοποίηση των εποίκων από ισλαμικές χώρες κάτω από μία σημαία απαιτήσεων και δήθεν υποχρέωσης της ελληνικής κοινωνίας για ανέλεγκτο ξεδίπλωμα, υποστήριξη και προώθηση της ισλαμιστικής ιδεολογίας στα ”πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας” και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου (με τα οποία οι μηχανισμοί και οι έποικοι δεν έχουν καμία σχέση).
Έτσι, σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής εμφανίζονται διάφορα πολιτικά υποκείμενα τύπου Ρεπούση, Φίλη κλπ. που με λυσσαλέα επίμονο τρόπο συντάσσονται πλήρως με την τούρκικη προπαγάνδα όσον αφορά το έγκλημα του τούρκικου κράτους (και καθεστώτος) της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με τεχνητές γκρίνιες για ανύπαρκτα για την ελληνική κοινωνία θέματα περί αναφοράς ή όχι στο Σύνταγμα της Ελλάδας της Αγίας Τριάδας και της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης, με σκόπιμη παραχάραξη αδιαμφισβήτητων ιστορικών γεγονότων όσον αφορά την ωμή σφαγή από τους τούρκους ισλαμιστές χιλιάδων ελλήνων στην Σμύρνη το 1922 με τον δήθεν συνωστισμό τους στην προβλήτα κοκ.
Σε τοπικό επίπεδο, η επιδοτούμενη υπηρεσία των εν λόγω αριστερόστροφων φασιστικών μηχανισμών εκδηλώνεται με την επιστράτευση και καθοδήγηση διαφόρων φερτών φερέφωνων και μαριονεττών και στην Καλλιθέα. Οι πιο πάνω με την παρουσία και την συμπεριφορά τους παραπέμπουν σε ένα περιφερόμενο θίασο ανεπάγγελτων, άεργων, κοινωνικά ανεύθυνων ατόμων που εμφανίζονται κάθε τόσο με συνθηματικές απαιτήσεις για την συντήρησή τους από το παραγωγικό τμήμα του κοινωνικού συνόλου, με βίαιες συμμορίτικες επιθέσεις, μόνιμη ρύπανση και καταστροφές σε κάθε δημόσιο και εκπαιδευτικό χώρο, με οχλαγωγικές επιθέσεις και λοιδορίες με στόχο ”ιδεολογικούς τους εχθρούς” κοκ..
Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε και εχθές στην πλατεία Κύπρου, όπως και στην περυσινή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου, με την προσχεδιασμένη παρουσία τέτοιων φερτών μαριονεττών, ενεργούμενων του κατ’εξοχήν φασισμού με σκοπό ακόμα και την αμαύρωση των Εθνικών εκδηλώσεων. Εκείνου του φασισμού, που κατήγγειλε στο τέλος της καριέρας του ο επί δεκαετίες θιασώτης Θεοδωράκης Μίκης στην πλατεία Συντάγματος στις 04 Φεβρουαρίου 2018, στη μεγαλειώδη συγκέντρωση ενάντια στις δικτατορικές προθέσεις της ζεβρής, μειοψηφικής κυβερνώσας παράταξης, κάνοντας λόγο για επικίνδυνο αριστερόστροφο φασισμό.
Όμοιες μεθοδεύσεις διακρίνουμε και από έτερο δημοσυντήρητο κομματικό μόρφωμα, που για την κομματική του επιβίωση υπεξαίρεσε νομιμοφανώς στα χρόνια της εξουσίας του και χρωστά ”δανεικά και αγύριστα” εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των ταλαίπωρων ελλήνων πολιτών. Τα απομεινάρια του αποπνέουν και στην Καλλιθέα μία πολιτικά εμετική ”πράσινη” τοξικότητα, από την οποία όπως διακρίνουμε εκπορεύονται μεταξύ άλλων και οι γκεμπελικού τύπου αναρτήσεις παραπληροφόρησης μίας τοπικής διαδικτυακής μονταζιέρας με στόχο την συκοφαντία και λοιδορία αιρετών, όπως πρόσφατα καταγγέλθηκε δημόσια τόσο από τον υπογράφοντα όσο και από ιστορικό Συλλογικό φορέα της πόλης.

(εκ κειμένων Επ.ΠΠΣ “η Αργώ”/2018).


Βλ. σχετικά : http://www.argo-pga.org/page2.php?subid=94 

http://www.argo-pga.org/page2.php?subid=126 

http://www.argo-pga.org/page2.php?subid=145