Εάν έχεις τέτοιους καθηγητές Ιστορίας στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, τότε τι τους χρειάζεται τους πληρωμένους πράκτορες η Τουρκία;

 

Επιχείρηση «καθαροί τοίχοι» katharoi-toixoi ( Foititikanea.gr ) κλπ..
Η μάστιγα στα ελλαδικά πανεπιστήμια. Εικόνα του Πανεπιστημίου Αθηνών (φωτο εκ foititikanea.gr).
ΕΜΠ, “νέες εγκαταστάσεις” Σχολών στου Ζωγράφου.

Μετά την Ανατολική Ρωμαϊκή (Βυζαντινή) Αυτοκρατορία, την μοναδική και πιο μακραίωνη, με τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ορθόδοξη χριστιανική παράδοση, ο αποδεκατισμένος και υπονομευμένος Ελληνισμός επισήμως βρίσκεται μόνο στον Ελλαδικό χώρο των Βαλκανίων.

Προδοσίες της Παπικής Δύσης. Θηριωδίες του τούρκικου-ισλαμιστικού καθεστώτος. Από το 1453/1461 υποδούλωση αιώνων. Κατάληψη των πατρογονικών, ελληνικών Εστιών και εδαφών. Βίαιοι εξισλαμισμοί του αυτόχθονα Ρωμαίικου Ελληνισμού. Απαγόρευση δια ακρωτηριασμών ομιλίας στην Ελληνική γλώσσα. Δολοφονίες γονέων και απαγωγές παιδιών χριστιανών. Γενιτσαρισμός – το τούρκικο τερατούργημα αιμομιξίας και γεωμετρικής αύξησης ισλαμιστών με χριστιανικά παιδιά. Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού – εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένοι πρόγονοί μας: γυναίκες, παιδιά, γεροντάδες, άνδρες. Πολιτικός και Ένοπλος Αγώνας Σωτηρίας στον Πόντο. Ξεριζωμός. Βανδαλισμοί και καταστροφές των αρχαιοελληνικών και Βυζαντινών μνημείων μας, των Xριστιανικών ναών. Τουρκοποίηση των γεωγραφικών τοποθεσιών και τοπωνυμίων. Παραποίηση της Ιστορίας. Οικειοποίηση ιστορικών μας μνημείων, του πολιτισμικού και ιστορικού πλούτου του Ποντιακού Ελληνισμού και άλλων αυτοχθόνων εθνοτήτων Μικράς Ασίας, τεμενοποίηση Xριστιανικών ναών, κοκ..
Οι τούρκοι-ισλαμιστές, οι νομάδες με προέλευση τις μογγολικές και Kεντρο-Aσιατικές στέπες, καταληψίες και καταστροφείς του αρχαιοελληνικού και Βυζαντινού πολιτισμού, δεν ξεπέρασαν ποτέ το κόμπλεξ κατωτερότητας – ανάξιοι βάρβαροι και άρπαγες του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου του Έθνος μας, στήνουν έως σήμερα θορυβώδεις γιορτές-φιέστες για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης (29/05) και του Ελληνικού Πόντου (19/05).

Σε αυτούς, τους κατά παράδοση βαρβάρους και δολοφόνους, κάποιοι στην Ελλάδα βλέπουν ίσως συντρόφους και αγαπητικούς, εκδηλώνοντας τις συμπάθειες και τις φαντασιώσεις τους με δημοσιεύσεις σε περιτύλιγμα δήθεν ιστορικών, δήθεν επιστημονικών, δήθεν ιδεολογικών ή πολιτικών προσεγγίσεων και αναλύσεων.

Για ψευδο-ιστορικούς που έλιωναν λαδωμένες πένες, μηχανορραφώντας παραχαράξεις στην Ιστορία και οντότητά μας, έχουμε αναφερθεί κατά το παρελθόν.

Θεωρούμε προφανή την ”σύμπτωση” ότι οι μεθοδεύσεις αυτές προέρχονται κατά κανόνα από πρόσωπα που δεν ανήκουν σε κοινωνικές τάξεις που παράγουν πραγματικό κοινωνικό πλούτο. Αυτοαποκαλούνται κατά κανόνα και αυτοκατατάσσονται σαν ”εργατική τάξη” – εκείνη, που, κατά τα πρότυπα της μπολσεβίκικης, φασιστικής ιδεολογίας στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, επιδιώκει να γαντζωθεί με κάθε τρόπο στο σώμα της Κρατικής οντότητας, προς αφαίμαξη πόρων για την επιβίωσή της. Οι συνθήκες για την μόνιμη αυτή επιδίωξη προσφέρονται, δεδομένου ότι η Κρατική οντότητα στην Ελλάδα συνδιοικείται από απρόσωπη και εν πολύς ανέλεγκτη Δημόσια Διοίκηση. Με την υποκρισία των κομματικών μορφωμάτων του υποτιθέμενου ”συνταγματικού τόξου”, παρέχει άκοπα μόνιμο δημοσιοϋπαλληλικό μισθό, σκανδαλώδη συνδικαλιστικά προνόμια, μεταξύ αυτών και τις πολύμηνες έμμισθες και ανέλεγκτες ”συνδικαλιστικές άδειες”, πλασματικές μηνιαίες υπερωρίες, ”συναδελφική” επικοινωνία και πρόσβαση στα άνωθεν διοικητικά πράγματα, επιτροπές λήψης αποφάσεων, πληροφόρηση ”από μέσα” ένεκα ”έγκαιρης παρέμβασης, απεργιακού αγώνα”, κοκ. [01], [02]. Ενδεικτικό είναι, ότι η φορολογική επιβάρυνση του κοινωνικού συνόλου για τις μισθοδοσίες και αμοιβές στους κρατικούς φορείς (Υπουργεία, ΟΤΑ κλπ.) αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων και κυμαίνεται κατά κανόνα στο 80% του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Διακρίνουμε εν γένει, πως εμφανίζονται σαν ”ιδεολογική διανόηση” στο όνομα της εν λόγω ”εργατικής τάξης”, και ενώ δεν παράγουν πλούτο για την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας – τουναντίον, την βαραίνουν και με δαπάνες συντήρησης χιλιάδων δημοσιοϋπαλληλικών τους γραφείων και υποδομών – λειτουργούν, είτε ηθελημένα είτε ακούσια, αποπροσανατολιστικά και διαλυτικά για την εθνική-ελληνική υπόστασή της.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κρατικές δομές εκπαίδευσης στην Ελλάδα αποτέλεσαν ανέκαθεν στόχο κατάληψης για διασφάλιση δημοσυντήρητων κομματικών στελεχών-υπαλλήλων, πρόσφορες για έγχυση στους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, ήτοι στις αθώες και αδιαμόρφωτες ακόμα ψυχές της νεολαίας, του τοξικού δηλητηρίου της αντεθνικής προπαγάνδας και εμφύτευσης στα σπλάχνα κάθε ομογενούς λαού της ξενόφερτης, συμμορίτικης επινόησης περί ”ταξικού μίσους”.

Αλλά, όλα αυτά δεν θα ρίζωναν αποτελεσματικά, χωρίς την υπό την έννοια αυτή προδοσία της μεθόδευσης και προώθησης παραχάραξης της ιστορικής και πολιτισμικής μνήμης του λαού-έθνους.

Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε την σκοπιμότητα και τις γκεμπελίστικου τύπου μεθοδεύσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου των αριστερόστροφων μηχανισμών μέσω κομματικών τους οπαδών και ψηφοφόρων-θυμάτων [03], [04]. Για όσους φοίτησαν σε πανεπιστήμια της Ελλάδας είναι γνώριμο ή αποτελεί και προσωπική εμπειρία, πως, το ελλαδικό εκπαιδευτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από την ομηρία και τους εκβιασμούς του αριστερόστροφου φασισμού εντός και εκτός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων [05]. Στις αρχές της δεκαετίας 1980 ο φασισμός αυτός με την αδιαφορία και ανοχή της Πολιτείας εκτρέφονταν κυρίως στα ΑΕΙ, με την σπέκουλα των συμβάντων στο Πολυτεχνείο 1973/74. Με την ”δανεική καλυτέρευση” της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα και τη μείωση κατά συνέπεια των προπαγανδιστικών θυμάτων της Αριστεράς μεταξύ των νεοεισερχόμενων φοιτητών, η βιομηχανία της αριστερόστροφης προπαγάνδας στόχευσε από την δεκαετία 1980 ακροατήριο μικρότερων ηλικιών, δηλ. τα λύκεια και γυμνάσια της χώρας (παρεμπιπτόντως, πως εξαργύρωσαν τις υπηρεσίες τους οι τότε αριστεροί ”αγωνιστές” στο Πολυτεχνείο, με τους μετέπειτα μυθικούς μισθούς στην ΕΕ και σε πόστα του ελλαδικού Δημοσίου;(…)). Για την διάβρωση της εθνικής/ελληνικής υπόστασης της ελλαδικής κοινωνίας, χρησιμοποίησε παράλληλα και το ”προλεταριάτο” των λαθρομεταναστών και ισλαμιστών, που φορτώθηκαν ομοίως στην πλάτη των φορολογούμενων ελλήνων και ευρωπαίων, προορίζοντάς τους για ψηφοφόρους της Αριστεράς. Και πάλι, τα κοινοβουλευτικά μορφώματα του ”συνταγματικού τόξου” και η Πολιτεία παριστάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν την ωμή αυτή εισβολή και το αριστερόστροφο bullying σε μαθητές και σχολεία, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Από δημοσιεύσεις πληροφορούμαστε, ότι το εν λόγω δημοσυντήρητο στρατόπεδο στο σώμα των ελλαδικών ΑΕΙ, εξέθρεψε άλλον έναν αριστερόστροφο ”ιστοριοδίφη” με συμπτώματα συντροφικότητας και αγάπης στο τούρκικο-ισλαμιστικό καθεστώς. Με αρθρογραφίες στα ελλαδικά μέσα, εν είδη ”αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας”, προσβάλλοντας την μνήμη των δολοφονημένων προγόνων μας, των πεσόντων στρατιωτών, τις πατρογονικές μας Εστίες, παραχαράσσοντας την αιματοβαμμένη Ιστορία του Έθνους μας, εξαγνίζοντας κατ’ ουσία τα μαζικά εγκλήματα του κατακτητή και δολοφόνου του Λαού μας. Έτσι, στη συνέχεια της διεθνιστικής ”ρεπούσιας” και ”φίλιας” ισλαμολαγνίας, μαθαίνουμε σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑίο ”ιστοριοδίφη” εκ πανεπιστημίου Αθηνών Λιάκο Αντώνη ότι στην Μικρά Ασία οι “σφαγές, βιασμοί, καταστροφές περιουσιών, επιδημίες, θάνατοι από κακουχίες αποδεκάτισαν τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς” και ότι αυτά οφείλονται στον αγώνα του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της Μικράς Ασίας [06]. Η όλη ρητορική δείχνει τον σκοπό της : η Ελλάδα και οι απόγονοι των ξεριζωμένων θυμάτων της Γενοκτονίας να υιοθετήσουν τα ανείπωτα εγκλήματα των τούρκων υπό το πρίσμα ”Αμοιβαιότητας” με το επεκτατικό, δολοφονικό, τούρκο-ισλαμιστικό καθεστώς. Δηλαδή, κατά τον εκάστοτε Λιάκο, η τούρκικη λαίλαπα – που κατέλαβε, κατέσφαξε, ισλαμοποίησε, ξερίζωσε, συνεχίζει και απειλεί από τα καταληφθέντα πατρογονικά μας εδάφη – δεν ευθύνεται και τόσο, αλλά ευθύνεται ο Ελληνισμός που αντιστάθηκε και πολέμησε για την απελευθέρωση των σκλαβωμένων πατρίδων.

Δηλαδή, για να δούμε: το Έθνος και ο Λαός μας αποδεκατίστηκε από την τούρκικη-ισλαμιστική κατοχή από 1453 έως το 1924 και σήμερα. Ξεριζώθηκε από τα αρχέγονα πατρογονικά εδάφη του Πόντου και Μικράς Ασίας, τα οποία κατέλαβε, ρήμαξε, ισλαμοποίησε και καταπάτησε ο εξ μογγολικών στεπών ισλαμιστής-κατακτητής. Κατέλαβε, ρήμαξε και έσφαξε την Κύπρο, όπου μεταξύ άλλων δολοφόνησε και σκύλεψε τους πάνω από 1600 ”αγνοούμενους” νέους Έλληνες. Επιβουλεύεται την Δυτική Θράκη και όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα στο Αιγαίο. Κήρυξε ετοιμότητα πολεμικής επίθεσης έναντι εθνικών μας δικαιωμάτων στην Μεσόγειο θάλασσα. Παραβιάζει καθημερινά τον θαλάσσιο και εναέριο εθνικό χώρο της Ελλάδας. Δολοφόνησε ”εν καιρό ειρήνης” δεκάδες στρατιώτες, αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πολίτες. Κατηύθυνε εκατομμύρια ομοίους ισλαμιστές-λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και Ευρώπη (με την σύμπραξη πάντα των κομματικών μορφωμάτων της Αριστεράς). Διέπραξε Γενοκτονία στον Πόντο, αλλοίωσε την πολιτισμική, ιστορική και φυσική ταυτότητα όλης της περιοχής, κλπ., κοκ., … και εμφανίζονται ελλαδίτες, σπουδαγμένοι και χρηματισμένοι σε πανεπιστήμια Ελλάδας με φόρους των ελλήνων φορολογούμενων, να μοχθούν σε ρόλο φερέφωνων της προπαγάνδας του εγκληματικού τούρκικου καθεστώτος και της ισλαμιστικής μάστιγας, προσβάλλοντας Μνήμες νεκρών μαρτυρικά δολοφονημένων κατά μυριάδες από τον τούρκικο στρατό και τσέτες στα δικά μας πατρογονικά εδάφη (με την αμέριστη στήριξη του μπολσεβίκικου επιτελείου Λένιν της νεόδμητης Σοβιετικής Ένωσης) εκεί, που δεν υπήρχαν ούτε πολεμικά μέτωπα, ούτε πεδία στρατιωτικών μαχών τα οποία προκαλεί πάντα ο τούρκικος, ισλαμιστικός βαρβαρισμός.

Φαίνεται, τον εν λόγω “ιστοριοδίφη” να έθιξε, όσο και τους τούρκους, και η προσφάτως επίσημη, δημόσια ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, και έτσι μας διαφώτισε αυτός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είπε την ιστορική αλήθεια (υπονοώντας, ότι είναι πολιτικός και λαΐκιζε, ώστε να είναι αρεστή..;) και γι’ αυτό υπάρχει αυτός, να την διορθώνει(…). Δεν θα αναρωτηθούμε ποια η σχέση του με τον Ελληνισμό, δεχόμαστε την αναφορά του, ότι δεν έχει σχέση με την γενιά Ελλήνων προσφύγων. Εμείς είμαστε, όμως, ακόμα η πρώτη γενιά Ελλήνων προσφύγων και γνωρίζουμε καλύτερα από την λαδωμένη πένα του, το γιατί, το πότε, και πως έμειναν πίσω οι Μάρτυρές μας, καθώς και τους υπαίτιους εγκληματίες της ισλαμιστικής-τούρκικης και σταλινικής θηριωδίας. Συνεπώς, και οι αναφορές για ευρωπαϊκούς ”πληθυσμούς” (αποκρύβει τον όρο ”έθνη”;), πολέμους στην Βαλτική, Ιρλανδία, σκανδιναβικά θύματα και ”χαμένες πατρίδες” των ”άλλων πληθυσμών” εκεί, που επιδιώκει να εμπλέξει σαν γεγονότα ενιαία δήθεν με την Μικρασιατική καταστροφή – προς ”αναγνώριση αμοιβαιότητας” στους ”αποδεκατισμένους μουσουλμάνους”, αποπνέουν σ’ εμάς οσμές σκοπιμότητας. Για οικονομία χρόνου δεν θα αναφερθούμε στα περί “ανταλλαγής” των μουσουλμάνων, που από την Ελλάδα οδηγήθηκαν φυλασσόμενοι στην νέα Τουρκία, αφήνοντας και φιρμάνια με τίτλους γης σε ελλαδίτες συνεργάτες τους, ενώ από εκεί σχεδόν δεν είχαν απομείνει ζωντανοί Έλληνες για να περάσουν στην Ελλάδα.

Εάν έχεις τέτοιους καθηγητές Ιστορίας στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, και πολιτικάντηδες τύπου ”ρεπούση” και ”φίλη”, τότε τι τους χρειάζεται τους πληρωμένους πράκτορες η Τουρκία.

Την διαφαινόμενη συμπάθεια του ”ιστοριοδίφη” εκ πανεπιστήμιου Αθηνών προς οθωμανικά και ισλαμιστικά δίκαια, είδαμε να διαμοιράζονται άπειρες φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός της Βουλής, ενθαρρύνοντας τις τούρκικες επιδιώξεις στο Αιγαίο και στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, τους λαθρομετανάστες-ισλαμιστές, αφγανούς, πακιστανούς και λοιπούς [07], όπως και αντικοινωνικές, abnormal συμπεριφορές και πρακτικές, ξενόφερτες γκέι-παρελάσεις και επιδείξεις, κοινωνική πόλωση και διχόνοια, θεσμική αποθράσυνση ”ταξικών” ταραξιών/κακοποιών κλπ., που υπηρετούν στόχους αποδόμησης της εθνικής-ελληνικής υπόστασης της κοινωνίας μας.

Διακρίνουμε, πως, η ”δημοσυντήρητη διανόηση+δημοσυντήρητη εργατική τάξη” προκειμένου να περιχαρακώσουν τα αθέμιτα προνόμια του δημοσυντήρητου βίου τους – τα ανέλεγκτα από την πλειονότητα της φορολογούμενης κοινωνίας – μοχθούν ώστε να μην μπορεί αυτή να αυτοελέγχεται και να αυτορυθμίζεται παραγωγικά, αξιοκρατικά και αποτελεσματικά στη βάση της ενιαίας, ομοιογενούς οντότητάς της, με τα Ιστορικά και Πολιτισμικά πρότυπά της, προέλευση, πορεία, παρόν, με χάραξη ενιαίας εθνικής προοπτικής [08].  Συναφώς, ο αριστερόστροφος φασισμός στην Ελλάδα περιχαρακώνει τον αθέμιτο δημοσυντήρητο βίο του, προωθώντας πόλωση και διχόνοια, παραπληροφόρηση και παραποίηση γεγονότων, αμφισβήτηση των εθνικών αξιών, κοινωνικών στόχων και αγώνων, ενεργώντας στη βάση γκεμπελίστικων προτύπων και κατά τα πρότυπα της ρήσης ”ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται” (εξάλλου, η σταλινική Αριστερά στο ενεργητικό της έχει την εμπειρία ”επιμορφωτικών” ανταλλαγών με την γερμανική ΓΚΕΣΤΑΠΟ) [09],[10].

Κοινό το μυστικό, ότι η ελλαδική πανεπιστημιακή κοινότητα εκβιάζεται και ασθενεί, συχνά καπελώνεται από πολυγραφότατους (Διαδίκτυο, ΜΜΕ) κατ’ επίφαση ουμανιστές, που για ειδικούς τους λόγους δεν υπηρετούν τα της πατρίδας και Συντάγματος, όπου έδωσαν και όρκο, αλλά προβάλλουν σαν συνήγοροι καθεστώτων και μορφωμάτων τα οποία απεργάζονται να σβήσουν από τον Ιστορικό χάρτη την ταυτότητά μας – όπως μεθόδευσαν στον Πόντο, υπόλοιπη Μ. Ασία, στην Κύπρο, και επιβουλεύονται τον εναπομείναντα Ελλαδικό χώρο.

Είναι ανεπίτρεπτο, και καταδικαστέο εκ του αιματοβαμμένου ιστορικού μας παρελθόντος, πρώην ή εν ενεργεία καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων να εμφανίζονται να υπηρετούν με ενέργειες και πράξεις τους προπαγανδιστικούς στόχους του φυσικού και ηθικού αυτουργού της Γενοκτονίας του Λαού μας.

Η μαθητιούσα νεολαία και ο φοιτητόκοσμος είναι το μέλλον του Ελληνισμού και της Ελλάδας. Χρέος όλων, και προπάντων των ιθυνόντων κυβερνητικών στελεχών και της Πολιτείας, είναι να διασφαλίζουν ώστε στα Σχολεία και στα Πανεπιστήμια να μην έχει καμία θέση η παραχάραξη και σπίλωση της Ιστορίας μας, που επιδιώκει το τούρκικο-ισλαμιστικό καθεστώς – φαίνεται δε, να έχει βοηθούντες στα γρανάζια της Δημόσιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Φαίνεται, επίσης, πως από το 1996 οι ελλαδικές κυβερνήσεις συνεργούν στην κατεύθυνση αυτή, έχοντας προκαλέσει τεράστια βλάβη στην γνωστική και εθνική υπόσταση της ελληνικής νεολαίας. Βαρύνονται ιδιαίτερα με την μειοδοσία αυτή. Θα πρέπει όμως και η υγιής κοινωνία να αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες απέναντι στα παρακμιακά φαινόμενα διάλυσης και αποδόμησης του μέλλοντός της από αριστερόστροφες μειοψηφίες, που η ίδια συντηρεί στο Δημόσιο βήμα της.

Εκ κειμένων και αρχείου ΕπΠΠΣ «η Αργώ»


[01]Άλιμος: Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την επίθεση συνδικαλιστών σε αιρετούς, πλην των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ (https://www.vimaonline.gr , 30/07/2017).

[02]Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ (https://www.europeanbusiness.gr , 16/12/2013).

[03]Επιστολή-βόμβα έστειλε στέλεχος και Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, αποχωρεί από το κόμμα: “ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ , ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΔΑ!” (https://www.iefimerida.gr , 12/06/2012).

[04]ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ (https://www.dimokratia.gr ,13/05/2019).

[05]ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ … (https://www.argo-pga.org , 18/07/2017).

[06]Αναγνώριση της Αμοιβαιότητας (https://www.tovima.gr, 04/02/2022).

[07]ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ… ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ή ΠΡΟΔΟΣΙΑ;… (https://www.argo-pga.org 08/02/2016).

[08]Bουλευτής του ΚΚΕ εξαγγέλλει ανατροπή του Πολιτεύματος (https://www.newsbreak.gr , 8/11/2020).

[09]Сотрудничество НКВД и ГЕСТАПО / Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ NKVD και GESTAPO (https://dic.academic.ru).

[10]Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ από το ΚΚΕ (https://www.argo-pga.org  , 11/10/2005).