…Όταν οι ιδεολογικοί συνεχιστές των συνεργατών και χρηματοδοτών του τουρκικού καθεστώτος στη γενοκτονία του λαού μας προπαγανδίζουν τις ανιστόρητες ”ιδεολογικές τους θέσεις” για δήθεν ταξική γενοκτονία στον ιστορικό Πόντο, πρέπει να απομονώνονται…

Tα όποια προβλήματα στον ελλαδικό συλλογικό χώρο του Ποντιακού Ελληνισμού δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα συλλογικό στέλεχος όσον αφορά ιδίως τον σεβασμό της Μνήμης των νεκρών από τις δύο Γενοκτονίες που πέρασε ο Λαός μας τα τελευταία 100 χρόνια.

Όταν χρεοκοπημένα, κρατικοδίαιτα κομματικά στελέχη και πολιτικάντηδες σε ρόλο ιδεολογικών συνεχιστών των συνεργατών και χρηματοδοτών των τούρκων στη Γενοκτονία του Ελληνισμού προπαγανδίζουν σκοπίμως ανιστόρητες ”ιδεολογικές τους θέσεις” για δήθεν ταξική Γενοκτονία στον ιστορικό Πόντο, όταν συκοφαντούν συστηματικά τον Ποντιακό Ελληνισμό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην αγχώδη (και προδοτική) προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν(!) και να αποκρύψουν τα μαζικά σταλινικά εγκλήματα σε βάρος του Λαού μας.

Σε πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του ΚΚΕ δημοσιεύθηκε στις 15-07-2017 απόσπασμα ομιλίας του Γενικού του Γραμματέα : ”Η φτωχολογιά του Πόντου πλήρωσε με βάσανα και διωγμούς τους ανταγωνισμούς αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων”.  Αυτά είπε ο πιο πάνω σε ”Συναπάντεμα της νεολαίας Ποντιακών Σωματείων”, που έλαβε χώρα στην Καστανιά Βερμίου Ημαθίας.

Δεν είναι πρώτη φορά που η πραγματικότητα στα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού παραχαράσσεται από τους επίσημους εκπροσώπους του κομματικού αυτού χώρου. Η προπαγανδιστική παραποίηση των γεγονότων, η αδιαφορία και η άγνοια του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, ιδίως της νεολαίας, φαίνεται να συντηρούν τις θρασύδειλες  αυτές εκφάνσεις στα πλαίσια της παρερμηνευμένης Δημοκρατικής λειτουργίας της Ελληνικής κοινωνίας.

Διακρίνουμε, πως τις γελοιότητες περί της δήθεν ”ταξικής γενοκτονίας” των Ορθόδοξων Ελλήνων και των άλλων Χριστιανών της Ανατολής διαδίδουν οι ιδεολογικοί ψεύτες και όσοι για ειδικά τους συμφέροντα επιδιώκουν να ατροφήσουν το αισθητήριο του κινδύνου στη νέα γενιά της Ελληνικής κοινωνίας έναντι του μόνιμου μίσους και επεκτατισμού της ισλαμο-κεμαλιστικής Τουρκίας.

Επιδιώκουν να περάσουν στους νέους ότι μερικές δεκάδες μπέηδων και σουλτάνων ”αστών” κατέβηκαν μόνοι τους με τα γιαταγάνια στα χέρια και αιματοκύλησαν τα αιώνια πατρογονικά μας  χώματα..;!  Ωσάν οι Έλληνες του Πόντου και οι υπόλοιποι Χριστιανοί της Ανατολής δεν βασανίστηκαν φριχτά και δεν σφαγιάστηκαν αδιακρίτως, φτωχοί και ευκατάστατοι, σε κάθε γωνία του μαρτυρικού Πόντου από τον σύμπαντα όχλο μυριάδων ισλαμιστών τούρκων και άλλων ομάδων του ισλαμιστικού ”λαϊκο-αγροτικού προλεταριάτου”. Λες και δεν ήταν θέμα χρόνου να τους οργανώσει κάποιος (Κεμάλ, Ινονού, Οσμάν κλπ.) και να τους οδηγήσει στην ωμή εκδήλωση του αιώνιου συνδρόμου υστέρησης και μίσους κατά του αυτόχθονα Ελληνισμού. Λες και στην οργάνωσή τους αυτή, στον εξοπλισμό και στη καθοδήγησή τους έπαιξαν ρόλο μόνο οι ”Δυτικοί” και δεν πρωτοπόρησαν οι Μπολσεβίκοι του Λένιν – οι ιδεολογικοί πατέρες και ανέκαθεν καθοδηγητές του ελλαδικού ΚΚΕ. Το μπολσεβίκικο καθεστώς της ΕΣΣΔ ολοκλήρωσε το έγκλημα της Γενοκτονίας με τις μαζικές εκτελέσεις και εξορίες του Ποντιακού Ελληνισμού στη διάρκεια της σταλινικής δικτατορίας – πράγμα, που, ιδίως το ΚΚΕ έχει λόγους πολιτικής επιβίωσης να συγκαλύπτει.

Με αφορμή παρόμοιες ιταμές δηλώσεις ζεβροειδών στελεχών (Μ. Μαΐλης, εκπρόσωποι του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας κοκ.) ο Π.Σ. ”η ΑΡΓΩ” και ο Επίτιμος Πρόεδρος του φορέα Χρ. Σοφιανίδης απάντησαν εγγράφως, σημειώνοντας μεταξύ άλλων : « … επιδιώκει (το ΚΚΕ) ”επικουρία” των ζητημάτων που σχετίζονται με τον Ποντιακό Ελληνισμό, αποκρύπτοντας τις απαράγραπτες ευθύνες ενοχής, αυτουργίας και συνέργειας των ιδεολογικών του καθοδηγητών και ”πατέρων” Β. Λένιν (Ουλιάνοβ) και Ι. Στάλιν (Τζουγασβίλι) στα μαζικά εγκλήματα σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού – κατά το δεύτερο στάδιο της Γενοκτονίας από το ισλαμο-τούρκικο καθεστώς (1919-1923) και από το σοβινιστικό, σταλινο-γεωργιανό μηχανισμό εξουσίας στην πρώην ΕΣΣΔ ιδίως την περίοδο 1938-1953». Με την επικίνδυνη και ιδεοληπτικά αντεθνική θέση, που πηγάζει από τη ζεβρή κατ’ εξοχήν φασίζουσα μπολσεβίκικη νοοτροπία που προωθεί το ΚΚΕ, προσπαθούν να περάσουν στους αδιαμόρφωτους χαρακτήρες των νέων Ελλήνων τα αποπροσανατολιστικά, ιδεοληπτικά τους ψεύδη για την ίδια την ιστορική πορεία του μαρτυρικιού Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο επικεφαλής του πιο πάνω ζεβρού κομματικού μορφώματος με την χρεοκοπημένη αυτή ιδεοληπτική προπαγάνδα συγκαλύπτει τον καταστροφικό ρόλο των Μπολσεβίκων, όπως και τους φυσικούς εκτελεστές της Γενοκτονίας του Λαού μας – τους μυριάδες ”προλετάριους” ισλαμιστές του τούρκικου λαϊκού και αστικού όχλου.

Παρεμπιπτόντως, σχετικά με τη χειραγώγηση των νέων της Ελλαδικής κοινωνίας θεωρούμε σημαντικό να προσέξει κανείς την κατάσταση στα σχολεία και βέβαια στα ελλαδικά πανεπιστήμια που κατάντησαν σαν τρώγλες, όπου οι φοιτητές ”βιάζονται” ανέκαθεν από τις έξωθεν ζεβρές ιδεολογικές και πρακτικές παρεμβάσεις κυρίως του ΚΚΕ. Κυριαρχεί η αταξία της κάθε είδους ντόπιας και αλλοδαπής ”εργατικής τάξης” – ακόμα και με τρομοκρατία και ξυλοδαρμούς εντός των Πανεπιστημίων από οργανωμένες ομάδες επέλασης (λ.χ. βλ. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μαζική επίθεση και ξυλοδαρμός φοιτητών 23-03-2017, ομαδική δολοφονική επίθεση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 07-06-2012 κοκ.).

Όσον αφορά τα κροκοδείλια δάκρυα για τα προβλήματα χιλιάδων εργαζόμενων συμπατριωτών μας από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ στην Ελλάδα, για τα οποία έκανε αόριστη αναφορά ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο ”συναπάντεμα”, μήπως γνωρίζουν οι διοργανωτές πόσα από τα ζητήματα που έχουν τεθεί στους κυβερνώντες και τα κόμματα προώθησε με πρωτοβουλίες του το ΚΚΕ στη Βουλή από το 1988 (τότε, που στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπία του Π.Σ. ”η Αργώ” ενεχυρίασε στον τότε Γενικό Γραμματέα Χ. Φλωράκη ένα ”εργατικό” αίτημα για την απόδοση των συντάξεων από την ΕΣΣΔ, του οποίου η τύχη ουδέποτε έγινε γνωστή πέραν του ότι το ελλαδικό κομματικό κατεστημένο μαζί με το ΚΚΕ φρόντισε να υπογραφεί το 1987 Διακρατική συμφωνία Ελλάδας-ΕΣΣΔ για απόδοση συντάξεων μόνο στα ”κομματικά του παιδιά” που κατέφυγαν εκεί το 1949 σαν πολιτικοί φυγάδες και επέστρεφαν την ίδια περίοδο με τους Έλληνες του Πόντου…) ;!

Διακρίνουμε ότι οι διοργανωτές του ”Συναπαντήματος” έχασαν κάπου άκριτα την επαφή με την Ιστορική Μνήμη και την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να σκυλευτεί από βήματός τους η ιστορία και τα Μαρτύρια του Ποντιακού Ελληνισμού από εκπρόσωπο γνωστού για τις απόψεις του κομματικού μορφώματος.

Η λεζάντα στα ρωσικά αναγράφει : “Αμπχαζία, π. Σόχουμ, Ελληνικά σπίτια, οικίες, βίλες…”

Άποψη από το παλιό Σοχούμι

π. Σόχουμ, Αμπχαζία. Εστίες Ποντίων, όπου έζησαν και έκτισαν και απ’ όπου εξορίστηκαν από την σταλινική δικτατορία το 1949. Στα ελληνικά σπίτια μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν οι ομοεθνείς του γεωργιανού Στάλιν, με κρατικά μέσα και μέριμνα του φασιστικού καθεστώτος.
Από το 1993 τα ελληνικά σπίτια καταπατήθηκαν από ένοπλους αμπχάζιους συμμορίτες με την υπόθαλψη της νεοσύστατης, υπό της Ρωσίας, αμπχάζικης Διοίκησης.
(φώτο από οικογ. αρχεία Ελλήνων Πόντου από την πρώην ΕΣΣΔ).