Εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, προσκυνώντας την καταδικασμένη από την ιστορία και τα εκατομμύρια θύματα, ολοκληρωτική και φασιστική τακτική που εφάρμοσε το σταλινικό καθεστώς την περίοδο 1937-1953, προχώρησε σε σπιλωτικές, προκλητικές εκφράσεις και αναίτιες προσβολές εις βάρος του γηγενούς Ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Στη συνέχεια κατάπτυστης σταλινολάγνας έκφανσης εκπροσώπου του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, ο Συλλογικός φορέας γνωστοποίησε την πιο κάτω Ανακοίνωση-Καταγγελία.

Η Ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ αυτών και στον εν λόγω συκοφάντη και παραχαράκτη για λογαριασμό του κομματικού του μορφώματος, στα ΜΜΕ, όπως και στο ΚΚΕ για να απαντήσει στα τιθέμενα ερωτήματα. Το κομματικό φερέφωνο απείλησε με μηνύσεις για την Ανακοίνωση – όχι γι’ αυτά που απογυμνώνουν την προδοσία του ΚΚΕ έναντι του γηγενούς Ελληνισμού στην ΕΣΣΔ, αλλά επειδή τους συστάθηκε να βγάλουν από την προμετωπίδα της «δημοτικής παράταξής» τους την λέξη «Δημοκρατική» για να κάνουν μία «καλή αρχή γι’αυτά που αντιπροσωπεύουν».

Η ένοχη σιωπή στα ερωτήματα προς την ηγεσία του ΚΚΕ επιβεβαιώνει την προδοτική μεθόδευση του εν λόγω ολοκληρωτικού κομματικού μορφώματος για συγκάλυψη των μαζικών εγκλημάτων του δικτατορικού, σταλινικού καθεστώτος. Σε τι διαφέρει από το τούρκικο, ολοκληρωτικό ισλαμο-κεμαλικό καθεστώς, που μεθοδεύει και αυτό παραχάραξη της Ιστορίας στο ζήτημα της Γενοκτονίας που διέπραξε σε βάρος του γηγενούς Ελληνισμού και Χριστιανισμού στον Πόντο και την υπόλοιπη Μικρά Ασία… .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αφορμή τις συκοφαντικές και προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης Δ.Δ.Ε. (Δημοτικής Δημοκρατικής Ενότητας) στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, έχοντας υπ’όψιν τα όσα ελέχθησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας στις 5 Οκτωβρίου 2005 από τον κ. Βασίλη Δημόπουλο, επικεφαλής της Δ.Δ.Ε. – εκπροσώπου της ελάσσονος μειοψηφίας,  υποστηριζόμενου από το ΚΚΕ, ανακοινώνει τα εξής με ομόφωνη απόφασή του:

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, κ. Δημόπουλος Βασίλης, προσκυνώντας την καταδικασμένη από την ιστορία και τα εκατομμύρια θύματα, ολοκληρωτική και φασιστική τακτική που εφάρμοσε το σταλινικό καθεστώς την περίοδο 1937-1953, προχώρησε σε σπιλωτικές, προκλητικές εκφράσεις και αναίτιες προσβολές εις βάρος του γηγενούς Ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κατά τον ανιστόρητο κ. Δημόπουλο οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της τότε Σοβιετικής Ένωσης ήταν προδότες (και συνεργάτες) των Γερμανών κατακτητών και γι’αυτό τιμωρήθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό (!) και τον (πατερούλη) Στάλιν με διωγμούς και εξορίες το 1938-1949.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου επιθυμεί να γνωστοποιήσει στον κάθε κ. Δημόπουλο, που εγκλωβισμένος στις κομματικές ή προσωπικές ιδεοληψίες, μη έχοντας καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα εκείνης της περιόδου, ούτε με την ταυτότητα και την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού της πρώην ΕΣΣΔ, εφευρίσκει τρόπους υπεράσπισης του στυγνού δικτάτορα Στάλιν (Ιωσήφ Τζουγασβίλλι), που μαζί με τον έτερο γεωργιανό συντοπίτη και σύντροφό του Λαυρέντι Μπέρια χρησιμοποίησε την πολιτική και στρατιωτική εξουσία της τότε ΕΣΣΔ για την εφαρμογή φασιστικών και σοβινιστικών στόχων τους ενάντια στις χιλιάδες οικογένειες των Ελλήνων της πρώην ΕΣΣΔ, άλλων εθνών και εκατομμυρίων απλών ρώσσων πολιτών, τα εξής:

  1. Ο γερμανικός στρατός δεν έφτασε ποτέ στον Καύκασο και δεν κατέκτησε περιοχές εστιών των γηγενών Ελλήνων, ώστε να βρει υποστηρικτές και “προδότες“ ανάμεσα στους εκεί Έλληνες.
  2. Υπάρχει πλήθος Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών στους οποίους απονεμήθηκαν ανώτατες και ανώτερες διακρίσεις για την προσφορά τους στο μέτωπο. Οι οικογένειές τους ζούσαν στο βαθύ μετόπισθεν. Πολλοί από αυτούς επιστρέφοντας από το μέτωπο μετά το τέλος του πολέμου δεν βρήκαν τις οικογένειές τους στα πατρικά τους σπίτια και αναγκάστηκαν να τις αναζητήσουν στους τόπους εξοριών.
  3. Τουλάχιστον 50.000 άτομα του Ελληνικού αντρικού πληθυσμού απήχθησαν τις νύχτες και εκτελέστηκαν χωρίς καμία δικαστική διαδικασία ή κατηγορία την περίοδο 1937-1939 (Θυμίζουμε στον κάθε πολυμαθή κ. Δημόπουλο ότι η επίθεση κατά της ΕΣΣΔ και η έναρξη πολέμου γι’αυτήν έγινε τον Ιούνιο 1941).
  4. Η μεγαλύτερη μαζική εκτόπιση και εξορία του Ελληνικού πληθυσμού από την Γεωργία και Αμπχαζία έγινε 4 χρόνια μετά την λήξη του πολέμου, ήτοι τον Ιούνιο 1949. Καλό είναι να γνωρίζουν οι κάθε λογής κ.κ. Δημόπουλοι ότι η επιδρομή στα σπίτια και αγροκτήματα έγινε νύχτα με χρήση χιλιάδων στρατιωτών και καμιονιών. Αμέσως μετά, στα χιλιάδες νοικοκυριά, σπίτια και αγροκτήματα, που ανήκαν από γενεά σε γενεά στους γηγενείς Έλληνες, μεταφέρθηκαν έποικοι Γεωργιανής μόνο εθνότητας, τους οποίους κατέβασαν στον πολιτισμό από τα γύρω βουνά, ενώ και πάλι με ειδική εντολή του Στάλιν τους διανεμήθηκε επιπλέον και κρατική «ενίσχυση εγκατάστασης».
  5. Οι χιλιάδες οικογένειες των γηγενών Ελλήνων φορτώθηκαν σε εμπορικά, ξύλινα βαγόνια και μετά από νυχθημερόν διαδρομές εβδομάδων μεταφέρθηκαν στις στέπες της Σοβιετικής Ασίας και την Σιβηρία, όπου αφέθηκαν στην ύπαιθρο χωρίς στέγη, νερό, χωρίς τα βασικά και αναγκαία για την διαβίωση βρεφών και γερόντων.
  6. Οι εκτελεσμένοι, δολοφονημένοι και εξορισμένοι Έλληνες έχουν αποκατασταθεί μετά θάνατον ή εν ζωή, με επίσημες δικαστικές αποφάσεις στις οποίες κυριαρχεί η αναφορά ότι είναι θύματα σκευωρίας. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία γνωστή μας υπόθεση σκευωρίας και κατασκευασμένων κατηγοριών δεν αναφέρεται εις βάρος κάποιου Έλληνα προδοσία ή συνεργασία με τους Γερμανούς κατακτητές. Οι σύγχρονοι άκαπνοι ψευτοπρολετάριοι και θιασώτες στο βωμό του σταλινικού προτύπου μπορούν να συγχαρούν τον κ. Δημόπουλο, που υπερέβαλλε εαυτό και «συμπλήρωσε» το μόνο σημείο που σεβάστηκαν ακόμα και οι σταλινικές γκεμπελικές υπηρεσίες.
  7. Έως σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή ούτε μία περίπτωση εξορίας ατόμων γεωργιανής εθνότητας, ενώ κανένα από τα παράνομα καταπατημένα σπίτια ή νοικοκυριά δεν έχει επιστραφεί στους νόμιμους  κατόχους τους, ούτε αποδόθηκε αποζημίωση.

Αυτή η τακτική των Γεωργιανών συνεχίστηκε με τις καταλήψεις ελληνικών σπιτιών και το 1992-1993, με χρήση και πάλι στρατιωτικής βίας, στην διάρκεια του πολέμου που άνοιξαν με τους Αμπχάζιους.

Συνεχίζεται  ακόμα και πρόσφατα στην περιοχή της Τσάλκα, όπου καταγράφτηκαν και δολοφονίες Ελλήνων από οργανωμένες ληστοσυμμορίες και παρακρατικές ομάδες.

Έτσι, κληθείς το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει ψήφισμα αλληλεγγύης στον γηγενή Ελληνισμό της Γεωργίας, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Δ.Δ.Ε. ως υπερασπιστής των εγκληματιών Στάλιν (και Μπέρια), που καταδικάστηκαν επίσημα και λαϊκά για τα εγκλήματά τους στην συνείδηση και από την νομοθεσία των ίδιων των λαών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που κάποτε τους ανέθρεψαν και τους ανέδειξαν. Για λόγους αρχής και αντικειμενικότητας (γνωστών σε όλους) θα μπορούσε ο κ. Δημόπουλος, να απαλείψει την λέξη «Δημοκρατική» από την πινακίδα της παράταξής του, θα ήταν καλή αρχή γι’αυτά που αντιπροσωπεύει.

Το Δ.Σ., εκφράζοντας την αγανάκτηση των οικογενειών χιλιάδων αδικοχαμένων και εξορισμένων ανθρώπων, επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς περί προδοσίας στον κ. Δημόπουλο, ο οποίος παρεκτράπηκε και πρόδωσε αυτός τον Ελληνισμό της πρώην ΕΣΣΔ, επειδή ο Ελληνισμός αυτός διατηρεί τις μνήμες και την αξιοπρέπειά του και δεν συμμερίζεται τις στείρες και χρεοκοπημένες απόψεις διάφορων οπαδών της δικτατορικής προσωπολατρίας του τύπου κ. Δημόπουλου.

Καλεί την ηγεσία του ΚΚΕ, που στηρίζει τον κύριο Δημόπουλο, να τοποθετηθεί και να αποσαφηνίσει εάν τα λεχθέντα του τελευταίου είναι η επίσημη θέση του κόμματος.

Το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο