Η 19η Μαΐου εφέτος δεν πρέπει να αποτελέσει μόνο ημέρα Μνήμης, αλλά και αφορμή για ενδελεχή περίσκεψη απέναντι στην διαχρονική υπονόμευση του Ποντιακού Ζητήματος …
Ειδικό Θεματικό Περίπτερο στην πλατεία Κοραή 17 – 19 Μαΐου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η “Αργώ”,  λειτουργεί ειδικό θεματικό περίπτερο στην Αθήνα (φέτος πλατεία Κοραή, έξοδος Μετρό) για να τιμήσει τους ‘Ηρωες και τα μαρτυρικά θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από το τουρκικό καθεστώς το 1914 – 1923.
Ο Σύλλογος συνεχίζει δυναμικά και με εγρήγορση την ενημέρωση του κοινού για αυτό το σημαντικότατο ζήτημα. Από την ίδρυση του έχει αποτελέσει πρότυπο για τις ενέργειες σε θέματα που απασχολούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η “Αργώ” είναι ο πρώτος Συλλογικός φορέας που εδραίωσε με καθοριστικές πρωτοβουλίες και ενέργειες (…) ,  τα θεματικά περίπτερα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, εδώ και 15 χρόνια σε συνεχή βάση,  με σκοπό την ανάδειξη του Ποντιακού Ζητήματος.
Στο ειδικό Θεματικό περίπτερο του Συλλόγου, που έχει ολοήμερη λειτουργία, υπάρχει ενημερωτικό υλικό σε διάφορες γλώσσες, πλήθος τίτλων βιβλίων για τον Ποντιακό Ελληνισμό, φωτογραφίες και σχετικά ντοκουμέντα.