«Ελληνισμός του Πόντου από την πρώην ΕΣΣΔ – Πτυχές του Ζητήματος».

Μοναδικό βιβλίο για όσους επιθυμούν να γνωρίζουν την αλήθεια, την πραγματική διάσταση του (νέο)προσφυγικού ζητήματος, πως ξεκίνησε η ανάδειξή του, τι αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες (νέο)προσφυγικές οικογένειες Ελλήνων του Πόντου από την πρώην Σοβιετική Ένωση στον ελλαδικό χώρο, τα προβλήματα εγκατάστασης – ένταξης, τις απαιτούμενες λύσεις.

Ένα έργο, απόσταγμα 20χρονου αγώνα και εμπειρίας του συγγραφέα Χρ. Σοφιανίδη (επ. Προέδρου Π.Σ. “η Αργώ”, Διπλ. Πολ. Μηχανικού MSc. ΕΜΠ Αθηνών), που, κατά την γενική παραδοχή των όσων σχετίζονται με το όλο ζήτημα, αποτελεί για τον χώρο των ποντίων και τους κρατικούς φορείς την αφετηρία, πηγή γνώσης και ανάδειξης των θεμάτων αυτών από το 1986 έως και σήμερα, όπως και την καθοριστική μορφή του συλλογικού και προσωπικού αγώνα για την επίλυσή τους.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου πρωτοπαρουσιάζεται έρευνα «Κοινωνική και πολιτισμική δραστηριότητα των Ελλήνων του Πόντου από την πρώην ΕΣΣΔ» της κας Γ. Ρεντκό – καθηγήτριας Ελληνικού Τμήματος Κρατικού Πανεπιστημίου Ρωσσικής Ομοσπονδίας, που αποτυπώνει δεδομένα, στοιχεία, απόψεις και θέσεις κοινωνικά δραστηριοποιημένων Ελλήνων του Πόντου από την πρώην ΕΣΣΔ και Συλλόγων που τον εκπροσωπούν. Μία σημαντική δειγματοληπτική έρευνα-καταγραφή, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το συγκεντρωμένο ερευνητικό υλικό δίδεται επεξεργασμένο και πολύ λειτουργικά, με προσιτό κείμενο και αναλυτικούς πίνακες.

Έγχρωμη έκδοση/122 σελίδες/Πρωτότυπη μορφή εγγράφων-ντοκουμέντων, φωτογραφίες.
Εργαλείο για όσους θέλουν να γνωρίζουν.
Διάθεση:
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «η ΑΡΓΩ», Καλλιθέα-Αθήνα,
ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», Αθήνα, Χ. Τρικούπη 14, τηλ. 210-6440021,
Βιβλιοπωλείο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ», Θεσσαλονίκη, Ερμού 61, τηλ. 2310-282427,
και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε το βιβλίο, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας:    Συμπληρώστε τους χαρακτήρες: captcha