Ο Φορέας μας απαιτεί την άμεση ΑΡΣΗ της αντισυνταγματικής, επιλεκτικής και καθολικής διακοπής των συντάξεων υπερηλίκων (ΟΓΑ) στους Ομοεθνείς, Έλληνες του Πόντου από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, πολίτες Ελλάδας.

Καλλιθέα, 13-10-2015
Αρ. πρωτ. 656

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς:

– τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα Αλέξη
– τον Πρόεδρο ”ΑΝ.ΕΛ.” κ. Καμμένο Παναγιώτη
– Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριε Πρόεδρε των «Αν.Ελ.»,
Κύριε υπουργέ,

Οι προηγούμενες διακυβερνήσεις, επικαλούμενες εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων του ν.4046/2012, προχώρησαν επιλεκτικά με τον ν.4093/2012 στην πλήρη περικοπή της σύνταξης ΟΓΑ για την συντριπτική πλειοψηφία των πιο πάνω συμπολιτών μας από τις αρχές 2013, ολοκληρωτικά και αναδρομικά, στέλνοντας στην ανέχεια ολόκληρη γενιά ηλικιωμένων ανθρώπων, εφευρίσκοντας νέο αντισυνταγματικό για την ισότητα των πολιτών ”όρο” της συμπλήρωσης 20 χρόνων διαμονής στην χώρα.

Η προηγούμενη κυβέρνησή σας δεσμεύτηκε με τον ν. 4331/2015, άρθρο 31 (ΦΕΚ69Α‘/02-07-2015) την επαναφορά της πιο πάνω σύνταξης στους ομοεθνείς μας, Έλληνες πολίτες. Ενημερωθήκαμε για την πρόθεσή σας κατάργησης του άρθρου αυτού με το προτεινόμενο για ψήφιση νομοσχέδιο προαπαιτούμενων μέτρων του τελευταίου 3ου Μνημονίου, που εισήχθη για συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Η κατάργηση της ως άνω δέσμευσης θα αποτελεί ανεπίτρεπτη υπαναχώρηση, που θα πλήξει άλλη μία φορά Ελληνικές οικογένειες και μάλιστα (νέο)προσφυγικές, που έχουν συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στην Οικονομία της χώρας.

Είμαστε βέβαιοι, πως, γνωρίζετε την έκταση της αδικίας και του κοινωνικού προβλήματος, που θα διαιωνίζεται την φορά αυτή με την δική σας ευθύνη. Η δαπάνη για τις ως άνω συντάξεις εκτιμούμε ότι δεν ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και είναι άκρως προβληματικό για την κοινωνική συνοχή, από την μία η κρατική μηχανή με τις εγκρίσεις τις πολιτικής της ηγεσίας να ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για την παράνομη μετανάστευση στην χώρα, και από την άλλη να περικόπτει τις πενιχρές συντάξεις των υπερηλίκων συμπολιτών μας για μερικά εκατομμύρια κατ’ έτος.

Ζητούμε να μην καταργήσετε το πιο πάνω άρθρο, που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε με νόμο. Επιπλέον δε, αργότερα πρέπει να γίνουν διορθωτικές τροποποιήσεις στο άρθρο αυτό, όπως στις παρ. 1 (β), (γ), (δ) κ.α., όπου εξακολουθούν να προβάλλουν σημεία διάκρισης σε βάρος των πληττόμενων σε σχέση με άλλους πολίτες.

 

Το Διευρυμένο Συμβούλιο
(ομόφωνα, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης)