Θέμα: Ορισμένες από τις ενέργειες ενάντια στην συνεχιζόμενη επιλεκτική και καθολική στέρηση συντάξεων (ΟΓΑ) στους υπερήλικες ομοεθνείς μας Έλληνες του Πόντου από τις χώρες της πρ. ΕΣΣΔ, πολίτες Ελλάδας.

Καλλιθέα, 15-10-2015
Αρ. πρωτ. 658

 

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την συζήτηση πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, που αφορά μεταξύ άλλων και το σημαντικό εις το θέμα αναφερόμενο ζήτημα, ο Παμποντιακός Σύλλογος «η Αργώ», δια του επίτιμου Προέδρου του και Αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Χρ. Σοφιανίδη, προέβη σε συναντήσεις, την Τετάρτη 14/10/2015, με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας, από κοινού με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Λαζαρίδη, καθώς επίσης είχε συνομιλία με τον Πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. και Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, στους οποίους έθεσε το ζήτημα της άμεσης επαναφοράς των συντάξεων (ΟΓΑ) στους πιο πάνω συμπολίτες μας, που διακόπηκαν πλήρως με απαράδεκτο τρόπο από το 2013.

Επίσης, σχετικό έγγραφο εστάλη στον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, καθώς και στον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένο και επιδόθηκε στον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο κατά τη διάρκεια της πιο πάνω συνάντησης. Στο αίτημα αναλύεται το ως άνω ζήτημα, που πλήττει Ελληνικές οικογένειες και μάλιστα (νέο) προσφύγων οι οποίες έχουν συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στην Οικονομία της χώρας.

Ο κ. Σοφιανίδης ζήτησε την μη κατάργηση του άρθρου 31 του ν. 4331/2015 (ΦΕΚ 69 Α’/02-07-2015), καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, η επαναφορά των συντάξεων των υπερηλίκων Ομοεθνών μας κοστολογείται σε μόλις έως 20 εκατομμύρια ευρώ του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού, ενώ, όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την λαθρομετανάστευση στην χώρα.

Οι αρμόδιοι ως άνω υπουργοί Εργασίας δεσμεύτηκαν για την θεσμοθέτηση στο άμεσο μέλλον εναλλακτικής λύσης στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος.

 

To Διοικητικό Συμβούλιο