Αντιπροσωπεία Δήμου Καλλιθέας επισκέφθηκε την αδελφοποιημένη με την Καλλιθέα πόλη Γκελεντζίκ μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της.

Το Γκελεντζίκ βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του Ευξείνου Πόντου και εντάσσεται μαζί με άλλες περιοχές στις εστίες του Ρωμαίικου Ελληνισμού, με πάνω από 7.000 αυτόχθονες Έλληνες του Πόντου. Ο Δήμαρχος του Γκελεντζίκ κ. Χρέστιν, οι Ρωμ[έ]οι ομοεθνείς μας και υπόλοιποι κάτοικοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Η αντιπροσωπεία έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της πόλης και ξεναγήθηκε στους χώρους επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας της πόλης, ενώ συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας μεταξύ δύο πόλεων στην κατεύθυνση επιχειρηματικής δραστηριότητας, πολιτισμού και ανταλλαγών δράσεων.

Από την συνάντηση εργασίας με την Δημοτική αρχή και εκπροσώπους επιχειρηματιών της πόλης.

Η αδελφοποίηση πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή του σχετικού Συμφωνητικού τον Δεκέμβριο 2008, η δε πρωτοβουλία και το αποτέλεσμα ανήκει στον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου και αντιδήμαρχο Καλλιθέας Χρ. Σοφιανίδη.

Φέτος, στο 30ο “Ποντιακό Τριήμερο” έχει προσκληθεί από την “Αργώ” και τον Δήμο Καλλιθέας ο Συλλόγος Ποντίων της πόλης Γκελεντζίκ και αναμένεται να λάβει μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις.