Στις 13 προς 14 Ιουνίου 2021 συμπληρώνονται 72 χρόνια από το έγκλημα της μαζικής εξορίας του αυτόχθονα Ελληνισμού από τα παράλια του Σοβιετικού τότε Ευξείνου Πόντου στα βάθη της Κεντρικής Ασίας.

Το αποκορύφωμα των μαζικών εγκλημάτων των μπολσεβίκων έλαβε χώρα με το κομμουνιστικό καθεστώς επί Στάλιν (παρατσούκλι του δικτάτορα) στο διάστημα 1937-1953.


Το 1937-1938 δεκάδες χιλιάδες γηγενείς έλληνες στις Σοβιετικές Παρευξείνιες περιοχές (Αμπχαζία, Γεωργία, Νότια Ρωσία) καταγράφονται , συλλαμβάνονται , φυλακίζονται , βασανίζονται για να υπογράψουν τις σε βάρος τους κατηγορίες κατασκευασμένες από το ”Έκτακτο Κομιτάτο” (ЧК/ НКВД-NKVD) , δεκάδες χιλιάδες έλληνες και ελληνίδες εκτελούνται αμέσως στα υπόγεια των φυλακών.

Αργότερα, με δικαιολογία τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο χιλιάδες οικογένειες εξορίστηκαν από τους πατρογονικούς τόπους στα βάθη της Σοβιετικής Κεντρικής Ασίας και στα βόρεια κάτεργα της Σιβηρίας. Οι κομμουνιστές χρησιμοποίησαν την ίδια μεθοδολογία με τους τούρκους (αφορμή δήθεν ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος στον … ιστορικό Πόντο, καταγραφή των αυτοχθόνων ελλήνων στον τουρκοκρατούμενο Πόντο, συλλήψεις, κατασκευασμένες κατηγορίες , φυλακίσεις , κάτεργα , εκτελέσεις, εξορίες με ”λευκές πορείες”). Εξάλλου, ο προ τινός αρχηγός τους με το παρατσούκλι Λένιν(*) και το μπολσεβίκικο επιτελείο αυτού ήσαν εκείνοι που συνέργησαν τα μέγιστα στους τούρκους για την διάπραξη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στον Πόντο (1920-1923), των Χριστιανικών πληθυσμών στην υπόλοιπη Μ. Ασία και για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού το 1922 στον πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας.


Στις 13 προς 14 Ιουνίου 2021 συμπληρώνονται 72 χρόνια από το έγκλημα της μαζικής εξορίας του αυτόχθονα Ελληνισμού από τα παράλια του Σοβιετικού τότε Ευξείνου Πόντου στα βάθη της Κεντρικής Ασίας. Το βασανιστικό και θανατηφόρο ταξίδι σε σφραγισμένα ξύλινα βαγόνια μεταφοράς ζώων και κάρβουνου διήρκησε πάνω από 14 μερόνυχτα.

Το κομμουνιστικό καθεστώς(**) υπό τον γεωργιανό Στάλιν (Jugashvili) μαζί με τον συντοπίτη του γεωργιανό Beria – επικεφαλή των μυστικών υπηρεσιών και του ”Λαϊκού Επιτροπάτου Εσωτερικών Υποθέσεων” (η περιβόητη НКВД-NKVD με το ειδικό Στρατιωτικό σώμα, κλιμάκια της επισκέπτονταν έως το 1940 τη Γερμανική GESTAPO για εκπαίδευση) υλοποίησαν την νύχτα 13 προς 14 Ιουνίου 1949, δηλαδή 5 χρόνια μετά το πέρας του πολέμου, την προσχεδιασμένη στρατιωτική επιδρομή στα ελληνικά χωριά και στα ελληνικά σπίτια στην Αμπχαζία.

Όμοιες στρατιωτικές επιχειρήσεις εθνικών εκκαθαρίσεων ολόκληρων περιοχών και ιδιαίτερα των ελληνικών περιοχών στα Νότια της ΕΣΣΔ (Περιφέρεια Κρασνοντάρ κ.α.) και στα παράλια του Ευξείνου Πόντου, εφαρμόστηκαν από το 1942, με πρόφαση δήθεν το επερχόμενο μέτωπο στον πόλεμο με την Γερμανία. Προηγήθηκαν, ήδη, το 1937-38 οι επιχειρήσεις μαζικών δολοφονιών του αντρικού κυρίως πληθυσμού στις ίδιες περιοχές, οι νυχτερινές επιδρομές της NKVD, οι μαζικές συλλήψεις , φυλακίσεις, κάτεργα και εν κρυπτώ εκτελέσεις δια τουφεκισμού με ”άκρως απόρρητες” εντολές. Στα εγκλήματα αυτά διακριτό ρόλο είχε, μεταξύ των άλλων εγκληματιών, ένας ακόμα σταλινικός σφουγγοκωλάριος – ο αμαθής, εν ήδη ταξικού εκπροσώπου της εγκληματικής αριστερής ιδεολογίας, Νικολάϊ Εζόβ (Николай Ежов). Εκτελέστηκε το 1940 με εντολή του αφεντικού του Στάλιν : από τη μία είχε καταστεί υψηλόβαθμος μάρτυρας των εγκλημάτων του ”πατέρα των λαών”, και από την άλλη έδειχνε έξωθεν την εικόνα ασυδοσίας των μπολσεβίκων με τους απροκάλυπτους βιασμούς γυναικών και τα μεθύσια του (…).

Προσεχώς, ο συλλογικός-αντιπροσωπευτικός φορέας θα αναδημοσιεύσει άρθρο του αείμνηστου Ιωάννη Ζελίλοβ – γνωστού μέλους της ευρείας Ελληνικής οικογένειας εκ των ελληνικών εστιών μας στην πρώην Σοβιετική Αμπχαζία. Η δημοσίευση έλαβε χώρα στη ρωσόφωνη εφημερίδα ”Афинский Курьер” (Αθηναϊκός Κούριερ) το 2008, υπό τον τίτλο «Είναι Γενοκτονία. Η αλήθεια για την εξορία των Ελλήνων της Αμπχαζίας».

Ο Ι. Ζελίλοβ γεννήθηκε, σπούδασε, έζησε και εργάστηκε σε κρατικές/κυβερνητικές θέσεις στην Αμπχαζία ως στέλεχος καριέρας και υψηλόβαθμο μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της ΕΣΣΔ. Ένας επιπλέον λόγος, που η μεστή και κατηγορηματική τοποθέτησή του για το όλο έγκλημα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Παρεμπίπτοντος, αποτελεί ουσιαστικά και ένα κατηγορητήριο για προδοσία του Ελληνισμού από το ελλαδικό κομματικό κατεστημένο – που χρηματοδοτεί θιασώτες του αριστερόστροφου φασισμού στην Ελλάδα όπως αυτός υφίσταται έως σήμερα. Από τότε που, με τον ερχομό του Ποντιακού Ελληνισμού από την πρώην ΕΣΣΔ, αναδείχθηκαν στον ελλαδικό χώρο τα αδιανόητα εγκλήματα του κομμουνιστικού καθεστώτος Στάλιν, ο εν λόγω φασισμός εξωτερικεύεται με την συκοφαντική, γκεμπελίστικη προπαγάνδα του ελλαδικού κομμουνιστικού κόμματος (ΚΚΕ), που επιδιώκει τον εξαγνισμό της κομμουνιστικής/σταλινικής δικτατορίας με εξορμήσεις συκοφαντίας και σπίλωσης, μεταξύ άλλων, του Ποντιακού Ελληνισμού της ΕΣΣΔ – αφού είναι ο μόνος Ελληνικός λαός δια βίου μάρτυρας των μαζικών εγκλημάτων του δικτατορικού καθεστώτος και της χρεοκοπημένης ιδεολογίας του. Κατάπτυστες ενέργειες τέτοιου περιεχομένου και στόχευσης, προδοτικές και προσβλητικές για τη μνήμη μυριάδων δολοφονημένων ελλήνων ανδρών και γυναικών, καταγράφονται στις αντιδραστικές ομιλίες εντεταλμένων στελεχών ΚΚΕ σε εκπομπές, συμβούλια ΟΤΑ, δημοσιεύσεις, κοκ..

Το άρθρο δόθηκε ως απάντηση σε δημοσίευμα καταφανώς ανώνυμης επιστολογράφου στην ίδια εφημερίδα.

Συγκροτεί από μόνο του καταγγελία εγκλήματος της σταλινικής Σοβιετικής Ένωσης σε βάρος του γηγενούς Ελληνισμού, λόγω της εθνικής του ιδιότητας!  Όπως, εξ άλλου, και οι απαντήσεις πολλών άλλων Ελλήνων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στα κατάπτυστα επιστολογραφήματα διαφόρων ”ρωσόφωνων αναγνωστών στην Ελλάδα” οι πένες των οποίων μυρίζουν μελάνι γραφιάδων της επιδοτούμενης ελλαδικής αριστεράς, κάτι σαν σταλινική μούχλα εκ των ”υπογείων του Περισσού”, που ένεκα πολιτικής επιβίωσής της (αληθέστερα ακούγεται ”ένεκα χρηματικής επιβίωσής της” μέσω της υποκρινόμενης ”δημοκρατικής” Βουλής) μαγειρεύουν και διαδίδουν σκυλεύματα με στόχο τον γηγενή εκ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης Ελληνισμό και την αλήθεια που φέρει χάριν φυσικής του παρουσίας και οντότητας.

Αναλυτικότερα, προσεχώς.

(*) Οι μπολσεβίκοι έφεραν παρατσούκλια, λόγω της κρυφής, κατά κανόνα ένοπλης και πραξικοπηματικής δράσης τους έναντι υφιστάμενων κυβερνήσεων (…).
(**) Εννοιολογική διευκρίνιση: στη σοβιετική-μετασοβιετική-ρωσική πολιτική/ιστορική/κομματική/κοινωνική αντίληψη οι όροι “μπολσεβίκος” και “κομμουνιστής” είναι ταυτόσημοι.

Εκ κειμένων ΕΠΠΣ “η Αργώ” .


Σχετικό υλικό: