Αρχική | Επικοινωνία |
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ | ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
Επιστροφή <
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
09/08/2008ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ πρώην ΕΣΣΔ /Ο πόλεμος στον Καύκασο

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΓΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ. Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΧΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΠΛΗΘΥΣ-ΜΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΠΟΙΚΟΥΣ. ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΙΟ "ΑΘΟΡΥΒΟ" ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.
ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΑΡΧΩΝ. ΤΟ 2005, ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΣΤΙΣ 13ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ (ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ 1949 Ο, ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ, ΣΤΑΛΙΝ ΕΞΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ), ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΛΚΑ, ΟΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΩΝ.
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Μ. ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2007, ΑΠΕΥΘΥΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕ-ΧΟΝΤΑΝ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΖΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΑΠΟ 104.000 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΤΟΜΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 15.000.
ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΥΠ. ΕΞ. ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΩΣΑΝ, ΤΟΥ ΕΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΣΑΝ ΜΕ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΟΥ ΕΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ: ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΑΠΡΙΛΙΟ Η ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΘΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ… Η ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ, ΥΠΕΡ ΙΣΧΥΡΗΣ ”ΝΑΤΟΪΚΗΣ” ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΥΠΕΡ ΝΕΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΙΑ κοκ (ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΑΜΕΣΑ ΖΩΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ) ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΣΕΤΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ. ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΛΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙΣΑ ΑΜΠΧΑΖΙΑ, ΣΥΝΕΠΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.
ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΘΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΜΕ ΑΒΟΥΛΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΕΞΗΣ :
- ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.
- ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ.
- ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΡΑΚΤΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΣΕΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΈΛΛΗΝΕΣ (ΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΩ ΕΙΧΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ και ΑΦΡΙΚΗ…?).
 
ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αρχική ^
   COPYRIGHT © 2008 ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΓΩ»Οροι χρήσης