Στις 27 – 29 Σεπτεμβρίου ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της Καλλιθέας μας είναι η μεγάλη αγκαλιά που κατά καιρούς προσέφερε σε κάθε πολίτη της, σε κάθε ιστορική της περίοδο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Ελληνισμός του Πόντου, εκ των θεμελιωτών της πόλης μας, και ιδιαίτερα από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για τον οποίο είμαστε περήφανοι. Μας δίνει ζωντάνια, χρώμα, αλλά κυρίως ανθρωπιά.

Η Ποντιακή παράδοση είναι τεράστια και η ιστορία της πληθωρική, με αμέτρητες τραγικές θυσίες. Κάθε προσπάθεια για να μεταλαμπαδεύουμε την Ιστορία μας και τις παραδόσεις μας, όπως αυτή του «Ποντιακού Τριημέρου», αποτελεί χρέος μας γιατί διδάσκει τους νέους και υπενθυμίζει σε όλον τον Κόσμο τις αδικίες που συντελέστηκαν σε βάρος του Ελληνισμού.

Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να συγχαρώ τον Παμποντιακό Σύλλογο «η Αργώ», ένα σωματείο με μεγάλη προσφορά στην πόλη μας και στον Ποντιακό Ελληνισμό συνολικά, για την διοργάνωση του «Ποντιακού Τριημέρου», που και αυτήν την χρονιά καλωσορίζουμε και στηρίζουμε όπως και κάθε παρόμοια πρωτοβουλία.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας
Δημήτρης Κάρναβος


Ο Συλλογικός μας φορέας για 34η συνεχόμενη χρονιά καλεί φίλες και φίλους τού «Ποντιακού Τριήμερου» στις καθιερωμένες εκδηλώσεις του.

Ιδιαίτερα και στη σημερινή εποχή, που οι βασικές αξίες και τα υγιή στερεώματα της ελληνικής κοινωνίας πριονίζονται από ενδογενή και ξενόφερτα άχθη, οι φιλτραρισμένες στο πέρασμα των αιώνων παραδόσεις και έθιμά μας αποτελούν την μόνη ασπίδα κατά της σκοταδιστικής επέλασης και ισοπέδωσης.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος, το Συμβούλιο, τα μέλη
του ΠΣ «η ΑΡΓΩ»