Τιμούμε τους Ήρωες και τα Θύματα
της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

1914-1923

 

Στις 19 Μαΐου αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους
πάνω από 353.000 Μάρτυρες και Ηρωες του Ελληνικού Πόντου
άνδρες, γυναίκες, παιδιά
που δολοφονήθηκαν με βασανιστικές μεθόδους από τους τούρκους-ισλαμιστές και τους συνεργούς τους.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΗΜΗ

 


 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 
πλ. Συντάγματος 18-19 Μαΐου


Ο Παμποντιακός Σύλλογος «η Αργώ», τηρώντας την υπόσχεση στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, θα βρίσκεται στις 18 και 19 Μαΐου 2020 στην πλατεία Συντάγματος με τη καθιερωμένη λειτουργία του ενημερωτικού Περιπτέρου του.
Ο Αγώνας δεν σταμάτησε με την καθιέρωση από την Βουλή της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.


“… Οι ψυχές των νεκρών δεν ησυχάζουν όσο ο φυσικός και ηθικός αυτουργός, το τούρκικο καθεστώς και οι τούρκοι, δεν αποκηρύξουν δημόσια το αποτρόπαιο έγκλημά τους έναντι της Ανθρωπότητας. Είναι οι ψυχές όλων αυτών που σήκωσαν με αξιοπρέπεια και με τρομακτική Δύναμη τον Σταυρό του Μαρτυρίου για λογαριασμό όλων μας, και το κράτησαν όρθιο με την εκκωφαντική σιωπή τους. Αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν ενάντια στις θηριωδίες των βαρβάρων. Πολέμησαν για τη Ζωή και την Ιερή Γή του Ελληνικού-Ρωμαίικου Πόντου. Στον Αγώνα αυτόν, καταγράφτηκαν πρωτόγνωρες πράξεις αυταπάρνησης και θυσίας, που εναπόθεσαν ανεκτίμητες αξίες υπέρ της Αξιοπρέπειας και του Πολιτισμού της απούσας Ανθρωπότητας…”.*

Ως λαός, ως χώρα, ως κράτος οφείλουμε τον ελάχιστο φόρο Τιμής. Οι κυβερνήσεις, βουλευτές, διπλωμάτες, οι πολιτικοί της Ελλάδας οφείλουν να αντικρίσουν στις ευθύνες τους. Nα θέσουν το ζήτημα στα Διεθνή όργανα, στον Ο.Η.Ε., στην Ε.Ε., στον κατά συρροή δολοφόνο – τους εκπροσώπους του τούρκικου καθεστώτος. Οφείλουν τήρηση του Εθνικού Συντάγματος, την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού. Οφείλουν ανάδειξη του εγκλήματος της Γενοκτονίας προς τις κυβερνήσεις όλων των κρατών, σε κάθε φόρουμ, σε κάθε διμερή συνάντηση.

Στο θεματικό Περίπτερο θα βρείτε ενημερωτικό υλικό σε έγχρωμη μπροσούρα του Συλλογικού μας Φορέα, βιβλία για τον Ποντιακό Ελληνισμό και τον Πόντο κ.α. (ανοικτό : πρωί έως το βράδυ).

*  ΕπΠΠΣ«ηΑργώ»


Πρέπει να γνωρίζουμε : 19η Μαΐου – ΛΕΜΕ “ΟΧΙ” ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ

Διαβάστε εδώ : http://www.argo-pga.org/page2.php?subid=174

 

………………………………………………………………………………………………………………………
Σημ.: επισκέπτεστε το Περίπτερο στα πλαίσια γενικών μέτρων πρόληψης για υπαίθριους χώρους που εξαγγέλθηκαν λόγω του covid-19.