Προσκύνημα σην Παναϊα Συμέλα της νεολαίας και μελών του Συλλόγου μας.

Η χορευτική μας ομάδα μαζί με μέλη και φίλους του Συλλόγου είχε την ευκαιρία να μεταβεί στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά (Συμέλα) στο Βέρμιο, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και να συμμετάσχουν στα Ποντιακά καλλιτεχνικά δρώμενα στις 14 και 15 Αυγούστου.

Μετά την εκτέλεση του μοναδικού μας αρχαιοελληνικού Πυρρίχιου χορού “Σέρρα” από το συγκρότημα της Αργώς, ακολούθησε απονομή αναμνηστικού από τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνα Καλπακίδη. Στη συνέχεια οι επίσημοι της θρησκευτικής, κυβερνητικής, στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας : o Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, o Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και άλλοι παριστάμενοι βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη του χορευτικού που έφεραν την παραδοσιακή φορεσιά του Πόντου.

Η πραγματοποίηση του προσκυνήματος και της αποστολής του χορευτικού συγκροτήματος έλαβε χώρα προς ικανοποίηση της επιθυμίας μελών και νέων του Συλλόγου, κατόπιν πρόσκλησης και επικοινωνίας που είχαν ο Επίτιμος Πρόεδρός μας Χρ. Σοφιανίδης και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Τανιμανίδης τον οποίο και ευχαρίστησε για την πρόσκληση που απηύθηνε για τις εκδηλώσεις Εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της «Παναγία Σουμελά».
Ο Σύλλογός μας και ο Επίτιμος Πρόεδρος ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Ιδρύματος για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία των 50 περίπου μελών της αποστολής.