ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ / οι Πύλες της Αλήθειας

Το καθιερωμένο αντάμωμα !

Ο αγαπημένος θεσμός συμπληρώνει φέτος 38 χρόνια και θα λάβει χώρα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως 01 Οκτωβρίου 2023,  με την στήριξη του Δήμου Καλλιθέας.

Ο Πόντος των Ελλήνων στο σπίτι του στην Καλλιθέα, στο Δημοτικό θέατρο στις 29/09 και στην Κεντρική πλατεία στις 30/09 και 01/10, με παραδοσιακούς χορούς από συλλόγους Ποντίων από την Αττική, με Ποντιακά τραγούδια και χορόντας, και με Ποντιακό Θέατρο από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ο Πόντος – μεταξύ άπειρων ιδιοτήτων του αποτελεί και τον φάρο του ανθρωπογενούς και ανθρωποκεντρικού πολιτισμού. Ανέκαθεν, η κεντρική μορφή και η κεντρομόλος δύναμη του Ελληνισμού.

Στις εκδηλώσεις θα δώσουν ”παρών” και Κύπριοι αδελφοί μας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, καθώς και εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Λαμβάνουν μέρος, επίσης, Ομοσπονδίες αθλημάτων Αυτοάμυνας και Σχολές χορού με τους προπονητές τους.

Την πρώτη ημέρα, 29 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30,

προσκαλούμε τις Φίλες και τους Φίλους στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

να παρακολουθήσουν ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ σε κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη

”Ο ΒΕΒΑΙΑΣ ΚΙ ΦΟΓΑΤΑΙ ΤΗ ΣΤΟΦΟΡΙΝΑ”

σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη

από την Θεατρική ομάδα Ενωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων
(είσοδος δωρεάν)

∞∞∞

Η συνέχεια στην Κεντρική πλατεία Καλλιθέας, μπροστά στο Ηρώο Ελλήνων του Πόντου στις 30 Σεπτεμβρίου και 01 Οκτωβρίου (πλ. Δαβάκη).

Στιγμιότυπο από παράσταση Ποντιακού Θεάτρου σε προγενέστερο Ποντιακό Τριήμερο και από την απονομή αναμνηστικού στον Επ. Πρόεδρο τῑ “Αργῶς”.