Υπογράφτηκε συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ Δήμου Καλλιθέας και της πόλης-θέρετρο Γκελεντζίκ, όπου ζουν 7.000 Έλληνες του Πόντου

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ-ΘΕΡΕΤΡΟ ΓΚΕΛΕΝΤΖΙΚ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ
ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΩΣΣΙΑΣ

Στις 03 Δεκεμβρίου υπογράφτηκε στην Καλλιθέα Αττικής συμφωνία αδελφοποίησης και συνεργασίας του Δήμου Καλλιθέας με τον Δήμο της πόλης-θέρετρο Γκελεντζίκ της Νότιας Ρωσσίας. Αντιπροσωπεία από το Γκελεντζίκ, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Χρέστιν, την αντιδήμαρχο κα Κωνσταντίνοβα, τον υπεύθυνος των διοικητικών περιφερειών κ. Κουζμίν, τον πρόεδρο της Δούμας (Δημοτικό Συμβούλιο) κ. Ζακαριάνοβ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Καλλιθέα και υπέγραψε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ασκούνη συμφωνία αδελφοποίησης και συνεργασίας. Στην συνάντηση με τα μέλη της αντιπροσωπείας παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχοι της Καλλιθέας, ενώ οι Δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Η πρωτοβουλία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων ανήκει στον επίτιμο Πρόεδρο του Παμποντιακού Συλλόγου «η Αργώ» και Αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Χρ. Σοφιανίδη, αποφασίστηκε δε με ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο πόλεων.

Η αντιπροσωπεία έτυχε θερμής υποδοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος του Γκελεντζίκ, ο Δήμαρχος της Καλλιθέας, ο πρόεδρος της Δούμας του Γκελεντζίκ και οι αρχηγοί των παρατάξεων, που εξέφρασαν θερμές ευχές και ικανοποίηση για το γεγονός που θα ωφελήσει τις δύο πόλεις. Ο Αντιδήμαρχος κ. Σοφιανίδης εξέφρασε την ικανοποίηση ότι η προσπάθεια είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και δήλωσε ότι η αδελφοποίηση μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο σε επίπεδο αρχών, αλλά και φορέων και πολιτών, τόσο των πόλεων όσο και των Περιφερειών τους.

Το Γκελεντζίκ είναι ίσως η πιο γνωστή αναπτυσσόμενη πόλη-θέρετρο της Ρωσσικής Ομοσπονδίας στα ανατολικά παράλια του Ευξείνου Πόντου, με πληθυσμό 86.000 κατοίκους, εκατοντάδες ξενοδοχεία, θεραπευτήρια, υδάτινα πάρκα αναψυχής κ.ο.κ. Στα διοικητικά του όρια εντάσσεται παραλιακό μέτωπο 102 χλμ., ενώ έχει αρχίσει και η κατασκευή αεροδρομίου διεθνών προδιαγραφών με αεροδιάδρομο μήκους άνω των 3 χλμ. Είναι μέρος των εστιών του Ποντιακού Ελληνισμού στην Μαύρη θάλασσα και στον πληθυσμό του περιλαμβάνονται 7.000 Έλληνες.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Παμποντιακός Σύλλογος «η Αργώ» είχε φιλοξενήσει δύο φορές στις ετήσιες εκδηλώσεις του Ποντιακού Τριημέρου που διοργανώνει τον Ελληνικό σύλλογο της Καμπαρντίνκα περιοχής Γκελεντζίκ. Κατά την παράθεση επίσημού δείπνου προς τιμήν της αντιπροσωπείας από τον Δήμο Καλλιθέας, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου παρουσίασε παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς. Στον Δήμαρχο Γκελεντζίκ, τα μέλη της αντιπροσωπείας και στον Δήμαρχο Καλλιθέας απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου, ενώ ο Δήμαρχος του Γκελεντζίκ κ. Χρέστιν ανταπέδωσε με αναμνηστικά δώρα και το έμβλημα της πόλης του.