Η πρωτοφανής, προκλητική και αντισυνταγματική πράξη του Χρυσοχοΐδη και των συνεργατών του, που από μόνη της και μόνο προσβάλλει την μνήμη των νεκρών της Γενοκτονίας, ουσιαστικά στοχεύει στην καταστολή των εκδηλώσεων Συλλογικής Μνήμης για να μην ενοχλούνται όπου και όποτε οι εκπρόσωποι του τουρκικού καθεστώτος.


Αθήνα, 15 Μαΐου, 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟ.ΠΟ. Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΒΙΑ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ  ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Με την επίσκεψη Τ. Ερντογάν στην Αθήνα το πρόσωπο του αρμόδιου υπουργού, ίσως, της πιο υποτελούς προς το τουρκικό καθεστώς ελλαδικής κυβέρνησης, ξαναεκδηλώθηκε – αυτή τη φορά με επίθεση βίας κατά προέδρων και μελών ποντιακών συλλόγων.

Με τους δρόμους στην Αθήνα κλεισμένους, λόγω της επίσκεψης αυτής, ορισμένα μέλη και πρόεδροι συλλόγων Ποντίων από Αττική κατάφεραν να περάσουν και στάθηκαν σε απέναντι πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου «Χίλτον», όπου κατασκήνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός και η αντιπροσωπεία του. Κρατούσαν ενημερωτικά πανό, ασκώντας το αυτονόητο δικαίωμα της διαμαρτυρίας (με την σιωπηρή αυτή παράσταση) για το έγκλημα της μαζικής γενοκτονίας, που διέπραξαν τα τουρκικά καθεστώτα κατά του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε μια κίνηση αναίτιας υπερβολής έσπευσαν αλλόφρονα πάνω από 150(!) αξιωματικοί, αστυφύλακες, ματ, δεκάδες περιπολικά και μοτοσυκλετιστές. Μαζί τους πανικόβλητος και ένας παριστάμενος αντιστράτηγος της αστυνομίας (μάλλον από τους προσφάτως διορισμένους), που, χωρίς αφορμή, από υπερβάλλον ζήλο και επίμονα σε υψηλούς τόνους διέταζε τους αξιωματικούς και αστυφύλακες να προβούν σε απρόκλητη επίθεση κατά των παριστάμενων εκπροσώπων και μελών των συλλόγων.

Επιρρίπτουμε την ευθύνη για την αυθαίρετη και παράνομη αυτή συμπεριφορά στον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, με το δεδομένο ότι υψηλόβαθμοι συνεργάτες του, που λαμβάνουν διαταγές από το περιβάλλον του, με εμφανές μίσος και προκατάληψη επιτέθηκαν άλλη μια φορά σε εκπροσώπους συλλόγων Ποντίων και με τρόπο που μόνο ολοκληρωτικά και φασιστικά καθεστώτα εφαρμόζουν. Δεν είναι επί θητείας του, που ο συνήγορος του πολίτη αναφερόταν στο πόρισμα του, πως «… έχει ήδη απευθυνθεί και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενα παρέμβασης… ενδεχομένως και παραγγελίας προς ποινική αξιολόγηση… δεδομένου ότι ενδεχόμενη παράνομη προσαγωγή ή βιαιοπραγία προσλαμβάνει αυτοδικαίως διαστάσεις ποινικού αδικήματος (16024.02.2.4/ 20580.02.2.4/30-06-2003)»;.

Ανάμεσα στ’ άλλα και στις 25-06-2003, όταν και πάλι στην θέση του υπουργού δημοσίας τάξης βρισκόταν ο πιο πάνω, δεκάδες ηλικιωμένοι και γερόντια Ελλήνων Ποντίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση υπέστησαν αδιακρίτως ξυλοδαρμούς και επιθέσεις με χημικά αέρια στον Ασπρόπυργο Αττικής. Παρά του ότι ενημερώθηκε και τότε, δεν ζήτησε «συγγνώμη» για την απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά. Θυμόμαστε την πρόσφατη, αγχώδη απολογία και επανειλημμένη «συγγνώμη» του, επειδή υφιστάμενοι του έθιξαν λεκτικά μια αλλογενή γυναίκα.

Η υποκρισία (και ειρωνεία για τους Έλληνες Ποντιακής καταγωγής) είναι ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε το θράσος να στείλει άγνωστο πόσες χιλιάδες επιστολές στην ρωσσική γλώσσα (17-09-2009) σε οικογένειες Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ζητώντας τους να τον ψηφίσουν ως συμπατριώτη Πόντιο(;) στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αλήθεια, από που πήρε τις διευθύνσεις τους…; αρκετοί, μη έχοντας ενημέρωση, παρασύρθηκαν, θεωρώντας ότι στηρίζουν έναν (άγνωστο πως) συμπατριώτη τους.

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, πάγωμα και διαγραφή οφειλών εκ των τοκογλυφικών «κοινωνικών» στεγαστικών δανείων του ν.2790/2000. στην επιστολή του απαριθμούσε και ορισμένα από τα προβλήματα των χιλιάδων πιο πάνω ομογενών μας, που «αυτός έλυσε, ως δεξί χέρι του Σημίτη». Δεν θα ήταν μικροπρεπές να αναφέρουμε πως οι όποιες λύσεις οφείλονται στον επίμονο, πολύχρονο και ψυχοφθόρο κοινωνικό αγώνα και έργο κυρίως του Π.Σ. «η Αργώ», αλλά και άλλων φορέων – λύσεις, που στην πλειοψηφία τους, δυστυχώς, είναι απαξιωτικές και σπασμωδικές ακριβώς εξαιτίας της αλαζονείας και εμπαιγμού των κυβερνήσεων στις οποίες μετείχε και μετέχει.

Με σιγουριά και περηφάνια για την καταγωγή μας γνωστοποιούμε στον «συμπατριώτη» Μ. Χρυσοχοΐδη ότι, ειδικά οι Πόντιοι οφείλουν να τιμούν τους εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους της γενοκτονίας χωρίς ελιγμούς αναλόγως όποιων περιστάσεων. Εάν αυτό ενοχλεί την φιλοτουρκική πολιτική του κομματικού του προϊσταμένου – υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρεπούς παραίτησης. Ας είναι βέβαιος ότι με την ίδια προσέγγιση θέσαμε τα ζητήματα και στους συναδέλφους του της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το Διευρυμένο Συμβούλιο