Απερίφραστα καταδικαστέα η παρεμπόδιση κατάθεσης στεφάνου και τα έκτροπα που προκάλεσαν συγκεκριμένοι κύκλοι στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, αμαυρώνοντας την όλη εκδήλωση.

Αθήνα, 22 Μαΐου, 2013
Αρ. πρωτ. 595

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
φωνάζει ο κλέφτης…

Το Συμβούλιο, τα μέλη του Παμποντιακού Συλλόγου «η Αργώ», οι χιλιάδες Έλληνες του Πόντου επιζήσαντες και μάρτυρες των σταλινικών μαζικών δολοφονιών και εκκαθαρίσεων, καταδικάζουν μετά βδελυγμίας τα έκτροπα που προκάλεσαν στις τελετές κατάθεσης στεφάνων την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας τα απομεινάρια δικτατορικών ολοκληρωτικών μηχανισμών.

Δεν δικαιούται κανείς να αμαυρώνει την Ημέρα Μνήμης, παρεμποδίζοντας ή απαγορεύοντας σε κάποιον άλλον να αποδώσει τιμή στους νεκρούς με κατάθεση στεφάνου, όταν μάλιστα αυτός που επιθυμεί να αποδώσει τιμή δεν έχει δυσφημίσει με κανέναν τρόπο την Μνήμη των νεκρών μας ή τον Ποντιακό Ελληνισμό, τουναντίον. Πολύ περισσότερο, όταν τέτοιες ελεεινές και ποταπές πράξεις παρεμπόδισης εκτελούνται από θιασώτες κομματικών μορφωμάτων – ”ιδεολογικών” συνεχιστών των χρηματοδοτών και συνεργών των τούρκων στην Γενοκτονία, των συνεργατών του εγκληματία Κεμάλ, του τούρκο-ισλαμικού βαρβαρισμού.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την παρεμπόδιση κατάθεσης στεφάνου και τα έκτροπα που προκάλεσαν συγκεκριμένοι κύκλοι στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, αμαυρώνοντας την εκδήλωση.

Οι ανακοινώσεις δε κομματικών μορφωμάτων τύπου ΚΚΕ για το επεισόδιο, που ως φαίνεται ίδιοι προκάλεσαν, μόνο ως προπαγάνδα παραχάραξης και παραπληροφόρησης εκλαμβάνεται. Φωνάζει ο κλέφτης…

Η ιστορία κατέγραψε με μαύρα γράμματα την πλήρη εν τι πράξει στήριξη του λενινιστικού «κομμουνιστικού» μορφώματος στους σφαγείς του Ποντιακού Ελληνισμού, στους δολοφόνους του Μικρασιατικού Ελληνισμού, στήριξη σε βάρος της Ελλάδας και του μικρασιατικού μετώπου, στήριξη που οδήγησε στην καταστροφή του 1922.

Ο διασυλλογικός χώρος των Ποντίων θα πρέπει να ανακοινώσει μη επιθυμητή την παρουσία εκπροσώπων των εν λόγω κομματικών μορφωμάτων στους χώρους εκδηλώσεων Μνήμης για την Γενοκτονία.

Αυτοί που αυτοδιορίζονται «εκπρόσωποι» των εργαζομένων του κόσμου, οι προσηλωμένοι στο εγκληματικό παρελθόν των εμπνευστών και καθοδηγητών της ύπαρξής τους, ποτέ δεν κέρδισαν το ηθικό δικαίωμα να παριστάνουν τους τιμητές για το ποιος μπορεί να τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας, του Χριστιανισμού και Ελληνισμού.  Πρωτίστως, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη οι ίδιοι για τα εγκλήματα του ”ιδεολογικού” τους μορφώματος σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού κατά την Γενοκτονία στον ιστορικό Πόντο και κατά την δικτατορία του «καθοδηγητή/πατερούλη» τους Στάλιν (Ιωσήφ Τζουγασβίλι) στην πρώην ΕΣΣΔ.