Ποντιακό Τριήμερο 2012 – Η Κοινωνία των πολιτών και τα κομματικά τερτίπια της διοίκησης Ασκούνη στην Καλλιθέα

Είναι γνωστό και γενικώς παραδεκτό ότι το «Ποντιακό Τριήμερο» είναι η μεγαλύτερη και μαζικότερη εκδήλωση όχι μόνο στην Καλλιθέα, αλλά και πολύ ευρύτερα, καθιερωμένη εδώ και τρεις δεκαετίες.
Αγκαλιάζεται από χιλιάδες δημότες και πολίτες, συμμετέχουν δεκάδες σύλλογοι από την Ελλάδα και Ελλήνων εξωτερικού, πραγματοποιείται δε χάριν εξαίρετης εθελοντικής δραστηριότητας και ογκώδους εθελοντικής δουλειάς μελών και φίλων του Π.Σ. «η ΑΡΓΩ» στη βάση πραγματικού συλλογικού έργου.

Στο δημοτικό συμβούλιο 10-09-2012 η διοίκηση Ασκούνη, γνωρίζοντας το μέγεθος και την βαρύτητα της διοργάνωσης, έφερε εισήγηση 4.000 ευρώ για την δήθεν «στήριξη» της καθιερωμένης εκδήλωσης του Ποντιακού Τριημέρου, που διοργανώνεται εδώ και 27 χρόνια και διαρκεί τρεις συνεχόμενες ημέρες.
Τα μέλη του Π.Σ. «η Αργώ», παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέστησαν ότι η πρότασή του είναι απαξιωτική για τον Ποντιακό Ελληνισμό της Καλλιθέας και ο Σύλλογος δεν αποδέχεται την οικονομική αυτή «στήριξή» (ήτοι: οφείλει τις εισφορές των πολιτών της Καλλιθέας να τις αποδίδει αξιοκρατικά και όχι «πελατειακά»…).

Ενώ, μεθοδεύει την μη στήριξη του καθιερωμένου Ποντιακού Τριήμερου, στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο μοίρασε ποσά της τάξεως 6.000 – 8.000 ευρώ για κάποιες «συλλογικές» εκδηλώσεις κάποιων, που θα διαρκέσουν δύο περίπου ώρες κάποια βραδιά.
Δηλαδή, από την μία παρεμποδίζει την οφειλόμενη στήριξη στην μαζικότερη και μεγαλύτερη εκδήλωση των Καλλιθεατών και από την άλλη δρομολογεί τις φοροεισφορές τους προς αμφιβόλου υπόστασης «συλλόγους» για εκδηλώσεις, που σύμφωνα και με τα εισηγητικά θυμίζουν αντικείμενο «υπεργολαβίας». Κατά τα εισηγητικά του οι «σύλλογοι»/ανάδοχοι χρηματοδοτούνται ακόμα και για διεξαγωγή πρόβας και συγγραφή αεροπανό, προκειμένου να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν εκδήλωση (!)…

Προκύπτει από μόνη της η ερώτηση: γιατί κάποιος, που πλασάρεται από την διοίκηση του Δήμου σαν ενεργός σύλλογος, πρέπει να πληρώνεται από φόρους των δημοτών για τις πρόβες του (2.000 ευρώ), για τους οργανοπαίχτες του, ακόμα και για συγγραφή αεροπανό, ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μία εκδήλωση ως «σύλλογος»;… Με τέτοιες παροχές «συλλογική» εκδήλωση διοργανώνει και ο υμέτερος περιπτεράς της γειτονιάς και μένουν και αρκετά «ψιλά» για έξοδα συντήρησης ψηφοθηρικού, πελατειακού μηχανισμού…

Τα μέλη του Συλλόγου, που παρακολούθησαν το εν λόγω δημοτικό συμβούλιο, όπως και οι υπόλοιποι, συνδέουν την αντιδραστική συμπεριφορά του δημάρχου με την ατυχή αντιπαράθεσή του με τον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου (πρώην δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου), που αποχώρησε το 2010 από τον συνδυασμό Ασκούνη, επειδή ο τελευταίος αθέτησε ως δημοτική διοίκηση πάγιες προγραμματικές δεσμεύσεις.

Γνωρίζουμε, πως παρατρεχάμενοι, στελέχη και πολιτικάντηδες κομματικών μορφωμάτων, που ευθύνονται για την εξαθλίωση της χώρας και της κοινωνίας (στα οποία μορφώματα μετέχει ενεργά ο δήμαρχος), επιδίωξαν επανειλημμένα να πλήξουν τον επίτιμο Προέδρο και τον ιστορικό Σύλλoγό μας, ανεπιτυχώς, προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών κομματικών σκοπών.

Και ενώ γενικευμένα ο λαός οργισμένος τους «γύρισε την πλάτη» στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, φαίνεται, πως αυτό δεν έγινε αντιληπτό από παρακλάδια τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου ορισμένοι συνεχίζουν την υποκριτική απέναντι στο κοινωνικό αίσθημα και στα προβλήματα της κοινωνίας…