Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 η Ημερίδα με θέμα « Η διαχρονική τουρκική απειλή έναντι του Ελληνισμού και της Εγγύς Ανατολής» στο αίθριο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Παμποντιακό Σύλλογο «η Αργώ» στο εξαιρετικό αίθριο του Πολεμικού Μουσείου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα, τον ρόλο που επιτελεί στον ευρύτερο χώρο της Εγγύς Ανατολής καθώς και τις αρνητικές για την χώρα μας συνέπειες που συνεπάγεται από αυτόν. (Δείτε εδώ την πρόσκληση).

Ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις από τον Β. Παπαθανασίου, Υποστράτηγο ε.α. με θέμα «Τουρκία: ρόλος και προοπτικές», από τον Κ. Νικολάου-Πατραγά (ΔρΝ, Εντεταλμένος διδασκαλίας Ισλαμικού Δικαίου και Θεσμών Παν. Αθηνών) με θέμα «Η διαμάχη μεταξύ Αραβικού και Τουρκικού ιδεώδους» καθώς και από τον Δρ. Ι.Σ. Παπαφλωράτο, Νομικό-Διεθνολόγο με θέμα «Το Συριακό ζήτημα». Η ενημέρωση έκλεισε με τον Χρ. Μπολώση, Υποστράτηγο ε.α. με θέμα «Ποντιακός Ελληνισμός. Η Γενοκτονία των Ποντίων» όπου προβλήθηκε και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.


Μετά το πέρας των αναλυτικών παρουσιάσεων, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου, αντιδήμαρχος Καλλιθέας και συντονιστής της ημερίδας κ. Χρ. Σοφιανίδης τόνισε τη σπουδαιότητα και τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών καθότι γίνονται αντιληπτοί σε βάθος οι λόγοι για τους οποίους το τουρκικό καθεστώς διαχρονικά σχεδιάζει και δρα υπονομευτικά, αποτελώντας απειλή για τον Ελληνισμό και την χώρα μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθως, η τακτική χορευτική ομάδα του Συλλόγου χόρεψε τον  πυρρίχιον χορόν «Σέρρα» και η ημερίδα έκλεισε με ελεύθερη συζήτηση μεταξύ του κοινού και των  διακεκριμένων  προσκεκλημένων.