Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 27ο Ποντιακό Τριήμερο

Ι.
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος το «Ποντιακό Τριήμερο». Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στην Καλλιθέα.
Την πρώτη ημέρα στην 500 ατόμων αίθουσα εκδηλώσεων, στον χώρο πρώην εργοστασίου «Ιζόλα», απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη του 27ου Ποντιακού Τριημέρου ο επίτιμος Πρόεδρος της «Αργούς» Χρ. Σοφιανίδης.
Στη συνέχεια χορός και χορωδία από το παιδικό τμήμα. Ακολούθησε η παγκοσμίως πρώτη παρουσίαση του έργου «Εμπνεύσεις από τον Πόντο» σε εκτέλεση δεκαμελούς συμφωνικής ορχήστρας εγχόρδων με συνοδεία σοπράνο. Η βραδιά έκλεισε με την τακτική χορευτική ομάδα του Συλλόγου και buffet με Ποντιακά εδέσματα και με το κοινό να αποχωρεί ενθουσιασμένο από το όλο πρόγραμμα.

Τις επόμενες δύο ημέρες στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο κεντρική πλατεία, το παρόν έδωσαν Ποντιακοί σύλλογοι από την Ελλάδα με τις χορευτικές ομάδες τους και τα μικρότερα μέλη να απαγγέλουν στοίχους στα Ποντιακά.
Πάνω στο θέμα του Τριημέρου «Ποντιακός Ελληνισμός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Ρωσσία – γέφυρα προοπτικής και δύναμης για την Ελλάδα» μίλησε ομιλητής (βουλευτής και δημοσιογράφος) από την Θεσσαλονίκη.

Στην ομιλία του την Κυριακή, σε ακροατήριο 1500 ατόμων, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το ισλαμο-κεμαλικό καθεστώς, στην επέτειο των 90 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, στην μαύρη επέτειο των «Σεπτεμβριανών», αλλά και στον προωθούμενο εποικισμό του ελλαδικού χώρου με εκατομμύρια φορείς του βάρβαρου ισλαμικού φονταμενταλισμού, που πρωτοστάτησε στα πιο πάνω εγκλήματα. Για την Γενοκτονία στον Πόντο αναφέρθηκε και στις ευθύνες του Βενιζέλου Ε., καυτηρίασε δε την μονομερή ενέργεια νυν δημάρχου Καλλιθέας να τοποθετήσει στην διασταύρωση Θησέως και Σιβιτανίδου άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ δεν υφίσταντο ούτε απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Πρότεινε δε να απομακρυνθεί και να αντικατασταθεί με μνημείο στον Ιερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο, που λίγο πριν δολοφονηθεί καταλόγισε στον Βενιζέλο την «μέγιστον της ευθύνης βάρος για την αφάνταστον καταστροφή του Ελληνισμού της Ανατολής…». Η ομιλία του επίτιμου Προέδρου διακόπτονταν από χειροκροτήματα του πλήθους. Ο επίτιμος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη δημοτική διοίκηση, που, από προφανή ιδιοτελή κομματικά κίνητρα δεν στήριξε την μεγαλύτερη και καθιερωμένη εκδήλωση της πόλης και που υποδιοικητικοί του δημάρχου κατέβαζαν κρυφά ενημερωτικά για την εκδήλωση πανό του Συλλόγου.

Σε όλη την διάρκεια του Τριήμερου ήταν ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία της νεολαίας, που μαζί με τους μεγαλύτερους χόρεψε και τραγούδησε Ποντιακούς σκοπούς, ενώ πολλοί νέοι εθελοντές έλαβαν ενεργό μέρος στην διοργάνωση. Παράλληλα με τους Ποντιακούς χορούς και τα τραγούδια, εκατοντάδες  άτομα δοκίμασαν Ποντιακά εδέσματα και βρήκαν χρήσιμα βιβλία για την ιστορία και τον πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού. Εκατοντάδες νέοι και ηλικιωμένοι τονώθηκαν και διασκέδασαν ιδιαίτερα, χορεύοντας έως αργά στην πλατεία στο τέλος κάθε βραδιάς, με τα μουσικά συγκροτήματα να εναλλάσσονται στην εξέδρα.

ΙΙ.
Η δημοτική διοίκηση Καλλιθέας στη συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου 10-09-2012 επιβεβαίωσε την υποκρισία και την μικροπρέπειά της στο δημοτικό συμβούλιο 03-10-2012. Στον πέριξ του δημάρχου υφιστάμενο πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, που στο στάδιο των ανακοινώσεων εγκλωβίστηκε στα «εμετικά» του, θα θυμίσουμε ότι οι παροιμίες δεν λαθεύουν, ήτοι: «…δάσκαλε που δίδασκες…».
Ο δήμαρχος, διατελέσας ανώτερο στέλεχος στο κομματικό-κυβερνητικό μόρφωμα Παπανδρέου Γ. της διαπλοκής, διαφθοράς και χρεοκοπίας της χώρας, πως σχετίζεται με τις απέλπιδες αυτές προσπάθειες υπονόμευσης του πιο υγιούς συλλογικού φορέα στην πόλη (και όχι μόνο);…

Ο Σύλλογος συνεχίζει το πολύτιμο κοινωνικό, πολιτισμικό και εθνικό έργο του, στη βάση του εθελοντισμού και ανιδιοτελώς, όπως κάνει εδώ και 27 χρόνια.