Προσκαλούμε Φίλες και Φίλους στο φετινό 32ο Ποντιακό Τριήμερο, που θα λάβει χώρα στις 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2017!

Общество Понтийского (Ромейского) Эллинизма “Арго” приглашает друзей на 32ой Понтийский Фестиваль, 29-30 Сентября и 1 Октября 2017!

Δίνουμε το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού στην Καλλιθέα.

Με Ποντιακούς συλλόγους από την Αττική και το Εξωτερικό, που θα παρουσιάσουν τους μοναδικούς παραδοσιακούς μας χορούς.

Με Ποντιακό Θέατρο στο Δημοτικό Θέατρο : οφέτος θα παρουσιαστεί η κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη “ο Ξενιτέας” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Μπέλλες” Μουριών Κιλκίς σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη.

Με δρώμενα στην κεντρική πλατεία από παιδικές ομάδες, που θα παρουσιάσουν κλασσικά παραμύθια και ποιήματα στην Ποντιακή.

Με σχολές ατομικών αθλημάτων και αθλητικού χορού, που θα προτρέψουν τους νέους να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό.

Θα τηρήσουμε το χρέος και θα αποδώσουμε τα οφειλόμενα στα μυριάδες αθώα θύματα του Λαού μας, που τα τελευταία 100 χρόνια πέρασε δύο γενοκτονίες που εξαπέλυσαν το ισλαμο-τούρκικο και μπολσεβικο-σταλινικό δικτατορικά καθεστώτα.

Μαζί με άλλα ευχάριστα της παράδοσής μας θα γευτούμε και την Ποντιακή κουζίνα – οφέτος θα παρουσιαστούν και θα διανεμηθούν δωρεάν τα παραδοσιακά “φασούλια τινιαχτά” και τα περίφημα “στύπα”.

Κάθε βράδυ στην πλατεία χορόν για όλους με ζωνατή μουσική και τραγωδίας, και την Κυριακή μαζί μας ο δημοφιλής Στάθης Νικολαΐδης !

Δείτε συνοπτικά το πρόγραμμα στην αφίσα του 32ου Ποντιακού Τριήμερου.

Επισκεφθείτε για περισσότερα: Ποντιακό Τριήμερο 2017!