Επιστολή του Παμποντιακού Συλλόγου “η ΑΡΓΩ” προς τους θεσμούς “Πρόεδρος της Δημοκρατίας” και “Πρωθυπουργός της Ελλάδας” για το ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και την πρόσκληση που προσέφεραν τελικά στον τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan για επίσκεψη στην Ελλάδα.

Προς: – Προεδρία της Δημοκρατίας
κ. Παυλόπουλο Προκόπιο
– Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα Αλέξιο

Κοινοποίηση: – Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά
– Συλλογικούς φορείς Ελλάδας και Εξωτερικού

Θέμα:«Το ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και η πρόσκληση προς τον τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan για επίσκεψη στην Ελλάδα.»

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με δεδομένο και το εις το ”θέμα” γεγονός, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο παρόντων και άλλων μελών του Συλλογικού μας φορέα, σας εκφράζει Διαμαρτυρία για τους χειρισμούς από την Ελλαδική Κυβέρνηση ζητημάτων σχετιζόμενων άμεσα με τα γεγονότα του πρόσφατου Ιστορικού μας παρελθόντος.

Η εσπευσμένη, για λόγους που δεν γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, πρόσκλησή σας προς τον τούρκο πρόεδρο να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα στις 07 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια στις 08 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, να κατευθυνθεί ”ανεπίσημα” στη Θράκη προσχεδιασμένα με την ανοχή και την άδειά σας, για να ενισχύσει τον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό των όσων εκεί περιμένουν τους αγάδες από την ”μητέρα” Τουρκία, επιβεβαιώνει πλήρως την δικαιολογημένη αγανάκτηση για τους χειρισμούς της διακυβέρνησης στα Εθνικά ζητήματα.

Η επιδίωξη υποβάθμισης του ζητήματος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που διαπράχθηκε από τα τούρκικα καθεστώτα την περίοδο 1914-1923 κυρίως, ιδίως τα τελευταία χρόνια από κυβερνήσεις στην Ελλάδα με αθέτηση της υποχρέωσης έναντι των Μαρτύρων αυτής να τιμούν τη Μνήμη των νεκρών και να προωθούν την αναγνώριση της Γενοκτονίας διεθνώς και πρώτα από τον φυσικό αυτουργό – το νέο τούρκικο κράτος, εξωτερικεύουν ιδιαίτερα χλευαστικά μηνύματα προς όλους εμάς, την εν γένει Κοινωνία μας.

Κρίνουμε ατυχές το γεγονός ότι στην διακυβέρνηση της χώρας, συνδυαστικά με την  περίοδο κορύφωσης της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, βρέθηκαν άνθρωποι που στο πρόσφατο παρελθόν δήλωναν ευτυχισμένοι να έρχονται στην Ελλάδα απρόσκλητοι μυριάδες λαθρομετανάστες από ισλαμικές περιοχές Ασίας και Αφρικής, ήτοι οι εν δυνάμει  φυσικοί φορείς της ιδεολογίας που χρησιμοποιείται και σήμερα για την Γενοκτονία του λαού μας, άλλων Χριστιανικών λαών στην Εγγύς Ανατολή και στο όνομά της διαπράττονται ειδεχθή μαζικά εγκλήματα σε όλον τον Κόσμο, ενώ προωθούν από κυβερνητικά πόστα ψευδο-προοδευτική προπαγάνδα και ”κοινωνική πολιτική” ενθαρρυντική για την ανέλεγκτη λαθρομετανάστευση προς την Ελλάδα και την συλλήβδην περιθωριοποίηση των Ελλήνων ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (συντάξεις υπερηλίκων, ζητήματα Ιθαγένειας κλπ., βλ. ενδεικτικά μεταξύ άλλων με αρ. πρ. 656/13-10-2015 έγγραφό μας προς Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, με αρ. εισερχ. Υπ. Εσ. 812/14-02-2005 προς κ. Παυλόπουλο) και την Βόρειο Ήπειρο (συντάξεις υπερηλίκων) κα.

Συναφώς, με τη Διαμαρτυρία μας δια του παρόντος επαναλαμβάνουμε και το αίτημα να θέσετε στον τούρκο πρόεδρο, που εκπροσωπεί κράτος-φυσικό αυτουργό της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Το αίτημα αυτό περιλαμβάνει την υποχρέωση της τούρκικης διακυβέρνησης, πέραν της δημόσιας ”συγγνώμης”, να σέβεται πλήρως την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα του Πόντου που βρίσκεται στη σημερινή τούρκικη επικράτεια και το γκρέμισμα όλων των μνημείων που στήθηκαν πάνω στα οστά εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας (όπως του σφαγέα Τοπάλ Οσμάν στην πόλη Κερασούντα του Πόντου).

Με τα Τιμής
Το Διευρυμένο Συμβούλιο

Συνημμένα:
– Ενημερωτική έκδοση-μπροσούρα για την Γενοκτονία (Π.Σ. «η Αργώ», 1986-2017).
– Προηγούμενα έγγραφά μας, μεταξύ άλλων σχετικών εγγράφων του Συλλογικού φορέα μας για το ζήτημα της Γενοκτονίας, προς τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Καραμανλή (19-05-2004)  και Γ. Παπανδρέου (478/09-12-2009, με αρ. εισ. Κ206/12-01-2010).
– Το από τις 19-05-2009 Ψήφισμα συλλογικών φορέων μας προς την Κυβέρνηση.