Αρχική | Επικοινωνία |
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ | ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
Σελίδα   1   από 1  ανά Επιλέξτε έτος και μήνα 
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ


14/09/2008Με λίγα λόγια ... (συμπληρώνεται περιοδικά).

Από της ιδρύσεώς του έφερε φορείς των ποντίων, καθώς και άλλους φορείς, στη διαδικασία αφύπνισης και ενεργοποίησης με νέους στόχους και προοπτικές, εγείροντας ζωτικά ζητήματα που δεν έπρεπε να περάσουν στην επί δεκαετίες μεθοδευμένη και επιβαλλόμενη λήθη.

Ο Παμποντιακός Σύλλογος ”η Αργώ” δημιουργήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής στα τέλη του 1985 και αρχές του 1986. Ιδρύθηκε από Ποντίους από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα τις περιόδους 1976-84 και 1965-67. Προέρχονταν κυρίως από το Καζαχστάν, την απέραντη περιοχή της Σοβιετικής Ασίας, όπου δεκάδες χιλιάδες οικογένειες εξορίστηκαν από τα παράλια του Σοβιετικού Ευξείνου Πόντου, τον Καύκασο και την Ρωσσία κατά την διάρκεια των σταλινικών διώξεων το 1938-1951. Μέλη του Συλλόγου έγιναν πολλοί Έλληνες από διάφορες περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετέπειτα. Από την αρχή, η δυν ...

Περισσότερα...

25/11/2005ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ από την πρώην Σοβιετική Ενωση...

"ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ του ΠΟΝΤΟΥ από την πρώην ΕΣΣΔ, ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ". Του Χρ. Σοφιανίδη επ. Προέδρου. Προέκταση της εισήγησης-ομιλίας στη Διημερίδα νεοσύστατου Συλλ. Ποντίων Επιστημόνων Κατερίνης, που διεξήχθη με στήριξη Νομαρχίας Πιερίας 28-29 Φεβρουαρίου 2004.

Περισσότερα...

31/12/1997Ένα μοναδικό βιβλίο στη ρωσική γλώσσα.

"ΡΩΜΑΙΟΙ - οι ΕΛΛΗΝΕΣ του ΠΟΝΤΟΥ, συνοπτική εξέταση ενός αποσιωπούμενου ζητήματος". Το πρώτο βιβλίο, που παραμένει και μοναδικό, για τον Ποντιακό Ελληνισμό και το Ποντιακό ζήτημα στη ρωσική γλώσσα. "РОМЕИ - ГРЕКИ ПОНТА, краткое рассмотрение замалчиваемой проблемы". Уникальная книга, является первым изданием на русском языке об Истории Понтийского Эллинизма и о Понтийском вопросе.

Περισσότερα...

11/10/1994Έλληνισμός από την πρώην Σοβιετική Ένωση...

"Το επίσημο κράτος και οι ευθύνες του στην ανατροπή της μορφωτικής εξέλιξης των Ελλήνων του Πόντου από την πρώην ΕΣΣΔ". Του Χρ. Σοφιανίδη / Προέδρου. Εισήγηση-ομιλία, σε σεμινάριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών υποχρεωτικής εκπαίδευσης για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε μαθητές που κατάγονται από τον Πόντο», Οκτώβριος 1994.

Περισσότερα...

Σελίδα   1   από 1  ανά  Αρχική ^
   COPYRIGHT © 2008 ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΓΩ»Οροι χρήσης